Antikor Testi
Antikor testi kişiyi virüsten ve hastalıklardan koruma görevini üstlenen antikorların yapısını ve yoğunluğunu belirler. Bağışıklık hücrelerinin ürettiği bu antikorlar hastalığa bağlı ölümlerin engellemesini sağlar.
Antikor Testi Nedir?
Antikorlar savaşçı gibi virüslerle savaşarak, virüsü tamamen ortadan kaldırmadan, baskılama yaparlar. Bir bakıma metabolizma virüse karşı bağışıklık kazanır. Virüslere karşı bağışıklık kazanıp kazanmadığınızı antikor testi yaparak öğrenebilirsiniz.
Antikor Testleri Neden Yapılır?
Hastalık belirtileri gösteren veya hiçbir hastalık belirtisi göstermeyenler, hastalık geçmişini öğrenmek ve halen devam eden bir hastalığının olup olmadığını öğrenmek amacıyla antikor testi yaptırır.
Antikor Testi Ne Zaman Yapılır?
Virüs çeşitleri gün geçtikte artmakta ve vücuda her şekilde girmektedir. Burada önemli olan bağışıklık hücrelerinin virüse karşı yeterli sayıda ürettiği antikorlardır. Bu testin geçerliliği için enfeksiyon bittikten sonra test yapılması önerilir.
Antikor Testi Nasıl Çalışır?
Günümüzde geliştirilen testler sayesinde, vücudun antikor seviyesini ve daha önce vücuda giren virüsün türünü öğrenebilirsiniz. Parmaktan alınan kan ile test sonuçları hızlı sonuç vermektedir.
Test Kiti Güvenli Midir?
Test kiti, virüs veya enfeksiyondan iyileştikten 2 hafta sonra kullanılırsa, üretilen antikor sayısının da doğruluğunun belirlenmesinde etkili olacaktır. Eğer antikor testi sonucu, negatif veya pozitif çıkıyorsa, doğru negatif sonuç veya doğru pozitif sonuç anlamına gelmektedir. Bu da genel anlamda antikor testi kitinin güvenli olduğunu kanıtlar.
Açık Emar ve Kapalı Emar
Açık emar ve kapalı emar kullanım farklılığı ile ayrı yapıdadır. Açık emar rahat işlem konforu sunarken, kapalı emarda kişiyi kısıtlayıcı şekilde işlem gerçekleşir. Her iki emar çekimi de sağlık teşhisi için önemlidir.
Açık Emar Nedir?
Emar çekimi işleminin yarı kapalı bir alanda gerçekleşmesi ve insanlara konforlu bir sağlık işlemi sunmasıdır.
Neden Kapalı Emar’dan Korkuluyor?
Hastanın vücudun hangi bölgesine teşhis konulacaksa, o bölgeye göre içeride kalma süresi değişir. Beyin bölgesine teşhis konulacak hasta kapalı emarda yaklaşık 1 saat durmaktadır. Bu da kişide rahatsızlık hissi ortaya çıkartır.
Açık Emar Uygulaması Neden Tercih Ediliyor?
Çekim süresinin 5 dakika kadar kısa bir sürede gerçekleşmesi ve kullanım alanı bakımından esnek bir cihaz olması nedeni ile açık emar tercih edilmektedir.
Açık Emar Fiyatları
Çocuklar için veya kilolular için özel emar çekimi yapan kurumlar da bulunmaktadır. Açık emar hizmeti veren kurumlar verilen hizmet kalitesine göre ücretlendirmede değişiklik yapmaktadır.
HSG Rahim Filmi
Hsg filmi, kadın doğum uzmanlarının gerekli gördüğü durumlarda istenir. Rahim hastalıkları şikâyetlerinin teşhisinin konulmasında kolaylık sağlar.
HSG Filmi Nedir?
Günümüzde teknolojinin ve tıbbın hızla gelişmesi ile tanı yöntemlerinde yenilikçi cihazların kullanım alanları artmıştır. Bu sayede kısa sürede doğru hastalık tanısı kararı verilebilmektedir. Hsg filmi sayesinde, rahim içi görüntüleme ve tanıda başarılı sonuçlar elde edilmiştir.
HSG Filmi Nasıl Yapılır?
Rahim ağzından başlayarak rahim içine kadar basınçlı bir şekilde ilaçlı sıvı verilerek işleme başlanır. Radyografik yöntemlerle kameralı sitem kullanılarak, rahim içi görüntüsü fotoğraflanır.
HSG Filmi Çekimi Ağrılı Bir İşlem Midir?
İşlem sonrasında hafif rahim ağrılarına neden olabilir. Hsg filmi sonrasındaki ilk birkaç gün karın ve kasık ağrıları olması gayet doğal bir durumdur.
HSG Filmi Neden İstenir?
Günümüzde kısırlık problemi olarak adlandırılan doğum yapamama ve tıkanmış rahim kanallarına doğru tanı ve tedavi uygulanabilmesi için istenir.
HSG Filmi Nasıl Çekilir?
Rahim filmi yenilikçi cihazlar kullanılarak çekilir. Rahim içerisinin daha detaylı görünmesini sağlayan ilaçlı sıvılar kullanılarak uygulama yapılır. Hsg filmi tanısı ile günümüzde birçok kadın, doğru tanı ile tedavi olarak sağlığına kavuşmuştur.
Yorum Yazın