MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • E-GAZETE
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • hastane bilgisi
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz
DOLAR16.8853
EURO17.8334
GR ALTIN992.10
ÇEYREK1632.3
Ankara
Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz
Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Dekan Akyol, “Ebeler ve hemşireler salgında kilit rol oynadılar”

Ana SayfaSağlıkDekan Akyol, “Ebeler ve hemşireler salgında kilit rol oynadılar”
Dekan Akyol, “Ebeler ve hemşireler salgında kilit rol oynadılar”

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencileri tarafından ilki düzenlenen “Dünya Ebeler Günü” kutlaması ...

22 Mayıs, 2022, Pazar 12:14
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencileri tarafından ilki düzenlenen “Dünya Ebeler Günü” kutlaması gerçekleştirildi. EÜ Kültür Sanat Evinde gerçekleştirilen etkinliğe Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asiye Akyol ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Soğukpınar’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akyol, salgın sürecinde herkesin bir sınavdan geçtiğini ama en önemlisi sınavın ebelerin ve hemşirelerin verdiğini söyledi. Dekan Prof. Dr. Akyol, “Hepimiz yaşadığımız bu süreçte çok iyi bir şey anladık ki sağlık ekiplerinin içerisinde önemli bir yapbozun parçası olan ebeler ve hemşireler kilit rol oynadılar. Başarıyla bu süreci yönettiler. Sağlığın içerisinde hastalığı çok iyi yönettiler. Dolayısıyla Uluslararası Ebelik Konfederasyonu (ICM) 2020 yılını ebe ve hemşire yılı olarak ilan etti. Yapılan çabaların görünür kılınması için yapılmıştır. Aslında vitrinde olmanın ne kadar önemli olduğunu bu süreç içinde gözlemledim. Yaptığımız her şeyin iyi olduğuna inanmak kadar onun doğru bir şekilde sahiplenilmesi de çok önemli. Bu sebeple öğrencilik yıllarından başlayan bu görünür kılma çabalarını çok destekliyorum” diye konuştu.

“Ebelik, insanlığın olduğu günden bugüne var olan bir meslek”

Dünya Ebelik Gününün kendileri için çok kıymetli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Soğukpınar, “Ebelik, insanlığın olduğu günden bugüne var olan bir meslek. Önceden anneden kızına geçen geleneksel bir roldü. Bugün ise dünyada 100 yılı geride bırakmış konfederasyonun temsilcileri ve adayları var. Bundan tam 100 yıl önce Uluslararası Ebelik Konfederasyonu kurulmuştur. Türkiye’de 3 tane derneği var. Ebeliğin aldığı mesafeyi gözlerimizle görmekten büyük kıvanç duyuyoruz. Dünya Sağlık Örgütü, ebeliğe yatırım yapılması gerektiğini vurguluyor. Ebeliğe yatırım yapmak demek hayata yatırım yapmak demek. Sağlık hizmetlerini bütünleştirin, doğum öncesi dönemde, doğumda, sonrasında ebeyi mutlaka yanınıza alın. Yalnız bırakmayın çünkü onlar çok kıymetli. Yaşayarak, hissederek hizmet veren ebe meslektaşlarımıza saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Ebe Bülten’in hazırlandığından bahseden Prof. Dr. Soğukpınar, “Ayrıca sizlere ‘Ebe Bülten’in okuyucu ile buluşmasının bizleri ne kadar mutlu ettiğini söylemek isterim. Ebe Bülten 2. sınıf ebelik bölüm öğrencilerimin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında hazırlamış olduğu bültendir. Ebeliğin sesi olmak istedik ve Ebe Bülten ilk sayısını 2022’nin Nisan ayında çıkardı. Türkiye’de artık Ebe Bülten var ve artık insanlar ebeliğe dair her şeyi okuyabilir ve öğrenebilir ” diye konuştu.

Ebe adaylarından “Sen gebeysen ben ebeyim” gösterisi

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin ebelerle ve halkla yaptıkları röportajların video kayıtları sunuldu. "Bana ebeliği anlat" adlı röportajda ebelerin ve halkımızın gözünden mesleğe bakışlarının öğrenilmesi hedeflendi. Ebeler "Hastalarınıza sabır ve hoşgörüyle yaklaşın ve onlara elinizden geldiği kadar yardımcı olun" tavsiyesinde bulundular. Diğer taraftan halk röportajında halkımız ebeler için "Doğumda ve doğum sonrasında bizlere büyük destekleri oldu. Onlarla hala görüşüp onlara danışıyorum." dediler.

Öğrenci ebe Büşra Sena Yılmaz ve Öğrenci ebe Sinem Çakalın solistlik yaptığı dinleyicilerin aktif katılım sağladığı müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisinin ardından gebelerin ve gebe yakınlarının bebekleri için kendi yöntemlerini uygulamakta ısrarcı olmalarına karşı bilirkişi olan ebelerin tavırlarını anlatan "Sen gebeysen ben ebeyim" adlı tiyatro gösterisi oynandı. Gösteri boyunca ebelerin hastalarla iletişimi ve sağlık çalışanlarına şiddete dikkat çekildi. Kaynana rolüyle geleneksel yöntemleri uygulamada ısrarcı bilinçsiz hasta yakını ve baba rolüyle erkek doktora karşı olan uzman görüşlerini hiçe sayan hasta yakını tiplemesi sergilendi. Öğrenciler hem güldürüp hem düşündürerek seyirciyi tiyatro sonrası bilgilendirerek ülkemizde sağlık çalışanına uygulanan şiddete dikkat çektiler. Oyuncuların kısa sürede sahneye hakimiyetini arttıran ve oyunculuklarını yöneten İsrafil Demir programın sonunda teşekkür belgesi alan eğitmenlerden biri oldu.

Programın sonuna doğru öğrencilere gönülden destek veren Onur kahveci ve Halk dansları bölümü Doç. Dr. Bora okdan'nın yardımlarıyla Vals ve halk dansları gösterisi sunuldu ve yardımlarından dolayı değerli iki insana da teşekkür belgesi verildi. Öğrencilerin keyifli ve bilgilendirici gösterisinde onlara eğitmenlerin dışında maddi manevi destek sağlayan Seray Yıldırım da Neriman Soğukpınar’ın öğrenciler adına verdiği teşekkür belgesini alan isimlerden oldu. Program akademisyenler tarafından büyük takdir görürken programı düzenleyen ebelik 2.sınıf öğrencisi Berrin Göç de teşekkür belgesi alarak sabrının ve emeğinin karşılığını almış oldu.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yazın

NASA’dan 10 kentilyon dolarlık asteroit için beklenmedik karar
NASA’dan 10 kentilyon dolarlık asteroit için beklenmedik karar
Kripto çöküşü oyunculara yaradı: Ekran kartı fiyatları düşüyor
Kripto çöküşü oyunculara yaradı: Ekran kartı fiyatları düşüyor
Eski telefon alınır mı? Bir akıllı telefonun ömrü ne kadar?
Eski telefon alınır mı? Bir akıllı telefonun ömrü ne kadar?
NVIDIA’nın ucuz ekran kartı için son 3 gün!
NVIDIA’nın ucuz ekran kartı için son 3 gün!
TKP Konferansı tamamlandı: ‘2023 Yeniden’
TKP Konferansı tamamlandı: ‘2023 Yeniden’
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’ndan Kuşadası’nda Muhteşem Konser
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’ndan Kuşadası’nda Muhteşem Konser
Sokak Basketbolu Heyecanı Gölcük'te Başladı
Sokak Basketbolu Heyecanı Gölcük'te Başladı
Avcıoğlu-Korkmaz 3'te 3 Yaptı
Avcıoğlu-Korkmaz 3'te 3 Yaptı
Samsung, devasa oyuncu monitörünü satışa sunuyor!
Samsung, devasa oyuncu monitörünü satışa sunuyor!
“Mavi Vatan’ın bir damlası için savaşırız!”
“Mavi Vatan’ın bir damlası için savaşırız!”
İnegölspor Ethem Ercan Pülgir ile anlaştı
İnegölspor Ethem Ercan Pülgir ile anlaştı
Bakan Yardımcısı Yavuz'dan Vali Şıldak'a ziyaret
Bakan Yardımcısı Yavuz'dan Vali Şıldak'a ziyaret
Sahipata spor salonu eylül ayında hizmette
Sahipata spor salonu eylül ayında hizmette
İBB'nin Genç Mucitleri mezun oldu
İBB'nin Genç Mucitleri mezun oldu
NASA, Ay’a çıkış için gün sayıyor!
NASA, Ay’a çıkış için gün sayıyor!
ABB “Başkent’in Beş Beyazı”nı öğrencilerle buluşturuyor
ABB “Başkent’in Beş Beyazı”nı öğrencilerle buluşturuyor
Vali Şıldak’tan İbrahimce’ye özel ilgi
Vali Şıldak’tan İbrahimce’ye özel ilgi
Rob Gray TOFAŞ’ta
Rob Gray TOFAŞ’ta
Bursa Mudanya Kavşağı’nda çalışmalar hızlandı
Bursa Mudanya Kavşağı’nda çalışmalar hızlandı
Başkan Zeybek minibüs esnafıyla bir araya geldi
Başkan Zeybek minibüs esnafıyla bir araya geldi

Başka haber bulunmuyor!

Ankete Katılın
Yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz [GÜNCEL]
Anketi OylaOyları Göster
Sağlık

Yeşilay 26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü'nde ailelere çağrıda bulundu

Yaz mevsiminde Mineral Kaybına Karşı Doğal Maden Suyu Tüketin

Gülak: Ailelerin güçlü bağları, bağımlılıktan korur

Elektroterapi hangi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor

Bizi Takip Edin
Twitter
Yeni İstiklal - Doğrunun Çatısı Hedefimiz İstiklalimiz
KünyeGizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebihastane bilgisiRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

| Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle