MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkındaki iddianame kabul edildi

Ana SayfaVideo GaleriDEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkındaki iddianame kabul edildi
DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkındaki iddianame kabul edildi

Ankara'da, “siyasal ve askeri casusluk” soruşturması kapsamında tutuklanan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkındaki iddianame ...

16 February, 2022, Wednesday 17:12
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Ankara'da, “siyasal ve askeri casusluk” soruşturması kapsamında tutuklanan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkındaki iddianame eksiklikler giderildikten sonra ikinci kez mahkemeye gönderilerek, kabul edildi. Metin Gürcan'ın, müebbet ve 35 yıla kadar hapsi istendi.

DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya Casusluk amacıyla temin etme” suçundan yürüttüğü soruşturma kapsamında, 26 Kasım'da İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Ankara'ya getirilen Metin Gürcan, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgusu ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI’NDAN YAZI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, Metin Gürcan hakkında iddianame düzenlendi. Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Metin Gürcan tarafından yabancılarla paylaşıldığı belirtilen bilgilerin devletin gizli kalması gereken bilgileri olup olmadığı konusunda Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) görüş alınmadığı gerekçesiyle iddianameyi kabul etmedi. Savcılık bunun üzerine ilgili kurumlara müzekkere yazarak, Metin Gürcan’ın para karşılığında paylaştığı bilgilerin devlet sırrı kapsamında olup olmadığını savcılığa iletilmesini talep etti. Her iki kurumdan da savcılığa gönderilen cevabi yazıda paylaşılan bilgilerin devletin gizli kalması gereken bilgileri olduğu belirtildi.

METİN GÜRCAN İÇİN 'KAYNAK' İFADESİ

İddianame, MSB ve MİT’ten gelen yazıların eklenmesiyle birlikte tekrar Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesine gönderilerek kabul edildi. İddianamede Metin Gürcan'ın farklı tarihlerde yabancı elçilik görevlileriyle paylaştığı iddia edilen bilgilerin tamamına yer verildi. Bu bilgilerin devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgiler olduğu belirtildi. Metin Gürcan'ın, bir elçilik görevlisi ile “Türkiye Libya'ya askeri sistemler ve mühimmat gönderiyor” bilgisini paylaştığı, yabancı istihbarat servislerinin resmi yazışmalarında Metin Gürcan'dan “Gurmet” kod adlı “Kaynak” (Haber elemanı) olarak bahsedildiği bilgisi yer aldı. Bu yazışmaların değerlendirmesinde, Metin Gürcan’dan gelen bilgilerin güvenilirlik derecesinin “3”, doğruluk derecesinin ise “C” olarak tasniflendiği bilgisi aktarıldı.

ZEYTİN DALI OPERASYONU

İddianamede Metin Gürcan’ın 2018 yılında yabancı istihbaratçıya gönderdiği “Zeytin Dalı'na ilişkin son gelişmeler” başlıklı iletide, operasyonla ilgili detaylı bilgiler verdiği aktarıldı. Metin Gürcan’ın çatışmalarda şehit olan asker sayısından saldırıyı düzenleyen terör unsurlarının niteliğine kadar verdiği detaylı bilgiler sonrası yabancı istihbarat elemanının "Evet anlıyorum. Teşekkürler Metin" şeklinde cevap verdiği iddianamede yer aldı. İddianamede Metin Gürcan hakkında müebbet ve 35 yıla kadar hapis talep edildi.

Öte yandan Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce tensip zaptı hazırlanırken, Metin Gürcan 30 Mart 2022’de ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak. Mahkeme, iddianamede yer alan bilgilerin devletin gizli kalması gereken bilgiler içerdiği gerekçesiyle kovuşturma aşamasının tamamıyla ilgili yayın yasağı kararı aldı.

Haberi Kaynağından oku: Oda TV

Not : Bu haber ODATV internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Metin GürcanİddianameAnkaraYabancıYazı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Video Galeri

Yaparsa Kadın Yapar

Güney Kore'den Kuzey Kore'nin devriye gemisine uyarı ateşi

Zamlar AKP’li belediyeyi de vurdu

“485 bin üniversite mezunu kadın işsiz”

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle