Dudak Dolgu İşlemi
Estetik bir müdahale olan dudak dolgusu sırasında kullanılan dolgu maddesi hiyalüronik asittir. Bu sayede cildin ihtiyacı olan hacim kazandırılmış olur. Hiyalüronik asit, dokuları onarırken aynı zamanda cildi pürüzsüz tutar, dudak dokusu ile uyumlu bir yapıda olması da tercih edilme sebebidir. Dudak estetiği alanında en doğal uygulamaların başında gelir.
Dudak Dolgusu Nedir?
Dudağın yapısının şekillendirilmesinde veya dudaklara hacim katmak amacıyla yapılan, dudağın iç kısmı ve çevresine dermal dolgu enjekte edilerek uygulanan işlemlere dudak dolgusu denir.
Dudak Dolgusu Ne Amaçla Yapılır?
Dudakların daha dolgun ve belirgin olması, dudakların kontür hatlarının belirginleştirilmesi ve dudakların daha simetrik görünmesini sağlamak için en sık kullanılan ameliyatsız estetik uygulama yöntemlerinin başında dudak dolgusu işlemleri gelir.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Bu işlemde hiyalüronik asit içeren dolgu ürünleri dudağa belirli oranda enjekte edilerek dudağın kalınlaşması ve istenilen görüntüye ulaşması hedeflenir.
Hangi Durumlarda Dudak Dolgusu Uygulanır?
Dudağının inceliğinden, çerçevesinden ve çizgilenmesinden rahatsız olan kişilerin tercih ettiği bir yöntemdir. Dudak dolgusu ile dudaklara hacim kazandırılır, daha şekilli ve simetrik hale getirilmesi sağlanır. Dudaklarının çizgisinin belli olmamasından ya da şeklinden rahatsız olan kişiler bu işlem ile istedikleri görünüme ulaşabilirler.
Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanmaz?
Dolgu ürününün bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak bu uygulama yine de gebe ve emziren annelere önerilmez. Hemofili gibi pıhtılaşma bozukluğu olanlarda uygulama bölgesinde kanama oluşabileceğinden dolayı dolgu işlemi önerilmez.
Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?
Dudakların hareketi ile oluşan topaklanmalar dolgu işlemi ile ortadan kolayca kalkar. Enjekte edilen dolgu miktarı kontrol edilebildiğinden uygulama yavaş yavaş istenen sonucu almaya yönelik olur.
Çene Dolgusu (Jawline) Nedir?
Genel olarak özel dolgu malzemelerinin çeneye enjekte edilerek istenilen görünüme ulaşılmasını sağlayan işlemdir.
Çene Dolgusu Kimler Yaptırıyor?
Çenede olan hacim kayıplar ve çeneye istenilen görüntünün verilmesinde kullanılan işlem çene dolgusu uygulamalarıdır. Günümüzde oldukça trend olan oval yüz ve belirgin çene hatlarına sahip olmak isteyen hastaların en sık başvurduğu yöntemdir.
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Öncelikle lokal anestezik kremler uygulanır. Ardından küçük ince uçlu iğneler ve kanüller ile dolgu ürünü, işlemin yapılacağı alana enjekte edilir. Jawline dolgu uygulamaları ortalama olarak 20 dakika kadar sürer.
Çene Dolgusu Neden Uygulanır?
Çene ucunun belirginliğinin kaybolması veya olması gerekenden daha geride bulunması yüzün hoş olmayan bir görüntüye sahip olmasına neden olur. Ayrıca bu gibi durumlarda burun, elmacık kemiği veya alın gibi yüzün diğer bölgeleri de olduğundan daha büyük görünebilir.
Çene Dolgusuna Neden İhtiyaç Duyarız?
Çenede bulunan sarkma ve dalgalanmaların ortadan kaldırılması, çenenin daha belirgin bir hale getirilmesi, çene ucunun uzatılması gibi işlemlerde çene dolgusu uygulanarak yüze daha estetik bir görüntü katılır.
Çene Dolgu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Uygulamadan sonra ilk 4 saat yüz üstü yatılmamalı, yüz ovuşturulmamalı ve masaj yapılmamalıdır. İşleminin ardından çene dolgusu ve kaş aldırma, saç boyama ve makyaj yapma gibi uygulamalardan da kaçınmakta fayda vardır.
Çene Dolgusu ile Hangi Estetik Sorunlar Tedavi Edilir?
Çene hizasında sarkma olması, çenenin ucunda derin gamze bulunması, çene ucunda asimetrik görüntü, çenenin geride bulunması, çene hattının belirginliğinin kaybolması gibi durumlarda dolgu işlemi yapılır.
Çene Dolgu Uygulama Süresi Ne Kadardır?
Çene dolgusu uygulama süresi eğer hiyalüronik asit ile yapılmışsa, yarım saat anestezik kremin etkisini gösterebilmesi ve en fazla 30 dakika dolgu uygulaması ile toplamda maximum 1 saat kadar süren bir işlemdir.
Yorum Yazın