MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Dünya Doktorları ‘Duvar’ Filmi ile Sivil Sesler Festivali’ne katıldı

Ana SayfaFoto GaleriDünya Doktorları ‘Duvar’ Filmi ile Sivil Sesler Festivali’ne katıldı
Dünya Doktorları ‘Duvar’ Filmi ile Sivil Sesler Festivali’ne katıldı

Dünya Doktorları, insan hakları uğruna mücadele ederken yaşamlarını yitiren tüm insani yardım çalışanları anısına çektiği ‘Duvar’ filmi ilk kez ...

05 October, 2022, Wednesday 14:22
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Dünya Doktorları, insan hakları uğruna mücadele ederken yaşamlarını yitiren tüm insani yardım çalışanları anısına çektiği ‘Duvar’ filmi ilk kez gösterildiği Sivil Sesler Festivali’nde büyük alkış aldı.

Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları “Sivil Sesler Festivali” ile 30 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde Başkent Ankara’da bir araya geldi. Avrupa Birliği destekleri ile gerçekleştirilen festivale katılan Dünya Doktorları, çektiği kısa metraj Duvar filmi ile festivalde büyük ilgi gördü.

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi'nin ev sahipliğinde TED Üniversitesi'nde düzenlenen, Sivil Sesler Festivali açılışına Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut de katıldı.

Dünya Doktorları ‘nın, 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım günü vesilesiyle çektiği filmi “Duvar” ilk kez bu festivalde görücüye çıktı. Katılımcılardan tam not alan film, insan hakları mücadelesini savunurken hayatlarını kaybeden insani yardım çalışanlarının anısına, mültecilerin içinde bulundukları zor koşullara dikkat çekmek ve bu konu üzerinde dayanışma ve savunuculuğa dayalı farkındalık yaratmak amacıyla çekildi.

İlk kez 2009 yılında İstanbul Küçükçiftlik Park’ta düzenlenen festival çocuk haklarından engelli haklarına, gençlik haklarından mülteci haklarına, kadın haklarından çevre haklarına kadar pek çok farklı alanda yaşanan sorunlara dikkat çekiyor.

Festival’de Türkiye'nin farklı kentlerinde ve farklı tematik alanlarda çalışma yürüten sivil toplum örgütleri stantlar aracılığıyla çalışmalarını tanıtma imkânı bulabilirken, yine çeşitli atölye, panel, forum ve söyleşi etkinlikleriyle sivil toplum örgütleri bir araya gelerek birbirini tanıma, iş birliği olanaklarını konuşma ve alanlara dair tartışma olanağı yakalıyor.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Foto Galeri

Red Bull BC One Dünya Finali heyecanına geri sayım başladı

Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya'dan İki Sergi Birden

Komedide Vodvil Rüzgarı 'Şimdi Yandık' Amazon Prime'da

Yahudi Kültürü Avrupa Günü 13 Kasım’da İstanbullularla Buluşmaya Hazır

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle