Gıda interolansı (Besin duyarlılığı)
Gıda interolans yani besin duyarlılığı diyerek de adlandırılır. Midemizdeki sindirim işlemi yerine gelmemesi durumunda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.
Gıda interolansının sık rastlanan semptomları nelerdir?
Bir besin üzerinde gıda inteloransı yaşadığımız zaman vücudunuzda karin ağrısı, mide bulantısı, midede yanma hissi, ishal, kusma gibi semptomları görünür.
Gıda İnterolansı Nedenleri Nelerdir?
Vücudunuzun yiyecek yediğiniz anda üretmesi gereken enzimleri üretmeyerek vücuda rahatsızlık vermesidir.
Gıda interolansı tanısı nasıl konur?
Yoğun mide şikayeti çeken insanlara uygulanan test ile ortaya çıkar. Bu testin adı gıda interolans testidir. Bu testin verdiği sonuçlar doğrultusunda hareket edilir.
Beslenme nasıl ayarlanır?
Gıda interolans testiuygulaması sonucu çıkan alerji gösteren yiyeceğe karşı bir beslenme tablosu ortaya çıkar.
Gıda interolans Testi fiyatları
Gıda interolans Testi fiyatları güncel olarak değişmektedir. Hastaneye başvurularak bu konu hakkında bilgi edinilebilir.
Hiv Hastalığı
Hiv Testi hastalığı; AIDS sebep olacak bir hastalıktır. HİV vücudunuza girdiği andan yavaş yavaş belirginleşerek bağışıklığını zayıflatmaya başlar. Bunun sonun da vücudunuz hastalıklarla savaşamaz hala gelir. Küçük bir grip hastalığı bile ölümcül sonuçlar doğura bilir. Bu hastalık teşhisi temiz çıkan, hastalara HİV negatif, hastalık nükte etmiş kişilere de HİV pozitif denir. Bu sonuçlara hiv testiile bakılır.
Hiv Testi Nedir? Nasıl Uygulanır?
Hiv testi ile kişide hastalık tanısı var mı? varsa ne kadar ileri gitmiş bunları görebilmek için bu test uygulanıyor.
HİV virüsü vücuda girdiği zaman insan vücuduna antijen gönderiyor, vücut da bu virüse karşı bir savunma oluşturmak için bir antikor üretmeye başlıyor.
- ELİSA TESTİ (indirekt tanı metodu): kanımızdaki bu antikorların sayısına bakıyor. Kandaki antikor sayısına rahatlıkla ulaşabilmek için bu teste, hastalığa yakalanma aşamasını düşündüğünüz andan itibaren 3 aylık bir zaman aşımına ihtiyaç vardır
- PCR TESTİ (direk tanı metodu): doğrudan bu virüsün yaymış olduğu proteinleri tespit eden bir testtir. Bu proteinlerin tespiti için de ELİSA testine nazaran 3 hafta gibi bir süreçtir, hastalığı yakalandınızı düşündünüz anda itibaren 3 hafta geçecek bu şekilde test yapılır.
Testler yapıldı sonuç negatif çıktı temizsiniz.
- Western blot testi: bir kanıtlama testidir. Sonucunuzun pozitif çıkması dahilinde şüpheler başlar. Şüpheli pozitif olma, sonucu da doğabilir bunu öğrenebilmek icin bu test yapılır.
- Polimeraz zincir reaksiyonu yöntemi: bu sistem yeni dönemde kandaki hiv virüsünü direk ortaya çıkarması yöntemi de bulunmaktadır.
Hiv Testi Kaç Gün de Sonuç Verir?
Hiv testinin kesin sonuç verebilmesi için bir pencere dönemi diye adlandırılan bir süreçten geçmesi gerekir. Bu pencere dönemini her şahıs için geçerli değildir. Hastalığı yakalandığından itibaren 90 gün sonra kesin çıkacak diye bir sonuç olmamaktadır. Bu pencere dönemi uluslararası sağlık kuruluşlarının genel alınarak maksimum süreyi belirtmektedir. Yani kesin gün 90. Günde varsa hastalık ortaya çıkacaktır. Belirlenmiş pencere dönemi en geç belirti veren hastayı göz önüne alınarak dan süre belirlenmiştir.
Hiv Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu müdür?
Evlenme dairesine başvurulduğu zaman belirli şartlar istenir. Bu şartların arasında çiftlerin sağlıklı bir aile kurabilmek için belirli testleri ister. Hiv testi bu testler arasında bulunmamaktadır. Şahıslar isterlerse kendi sağlıklı ilişkileri için bu testleri yaptırabilirler.
Cinsel Hastalık Testi Nedir?
Cinsel Hastalık Testi, cinsel temas yoluyla bulaşan hastalıklardır. Risk taşıyan bir beraberliğinizin olduğunu düşünüyorsanız doktora başvurarak cinsel hastalık testiistenir. Bu testle hastalığınız var mı yok mu anlaşılır.
Cinsel Hastalık Testi kimlere uygulanır?
Riskli bir cinsel ilişki yaşamış kişilerden bu testler doktor tarafından talep edilir.
Cinsel Hastalık Testi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Cinsel hastalık testi uygulanmadan önce yapılması gereken ekstra şartlar yoktur. Direk testler uygulanmak istediği anda uygulanabilir.
Yorum Yazın