MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Gökbilimciler, uydu kirliliğine karşı savaş açıyor!

Ana SayfaTeknolojiGökbilimciler, uydu kirliliğine karşı savaş açıyor!
Gökbilimciler, uydu kirliliğine karşı savaş açıyor!

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Dünya yörüngesinde bulunan uyduların sayısında büyük bir artış meydana geldi. Son dönemde oldukça dikkatleri ...

06 February, 2022, Sunday 21:22
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Dünya yörüngesinde bulunan uyduların sayısında büyük bir artış meydana geldi. Son dönemde oldukça dikkatleri çeken bu konu Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in uzaydan internet projesi Starlink‘in ardından büyük bir tartışma konusu oldu. Gökbilimciler, özellikle takım yıldızlarının gökyüzünü kirlettiğini belirtelerek bir oluşum içerisine girdiler.

Uluslararası Astronomi Birliği konuyu ele alıyor

Gök bilimciler uzay şirketlerinin büyük çaplı projelerini endişe ile takip ediyor. Özellikle takımyıldızı halinde gönderilen uyduların gökyüzünü teknoloji çöplüğüne dönüştürdüğünü düşünen gökbilimciler, harekete geçti. Uluslararası Astronomi Birliği (IAU), konuyu derinlemesine incelemek ve koordine etmek için Karanlığın ve Sessiz Gökyüzünün Uydu Takımyıldızı Girişiminden Korunması Ulusal Merkezi oluşumunu başlattı.

Oluşumun temel fikri, problem üzerinde birlikte çalışmak için farklı coğrafi bölgelerden astronomları ve uydu operatörlerini bir araya getirmek için zemin hazırlamak. Uzayda oluşan uydu çöplerinin birçok olumsuz etkileri bulunuyor. Bunların içinde, büyük ölçüde metalden yapılmış olmaları güneş ışığını yansıtmaları, aktif halde çalışan diğer uyduları engellemesi gibi birçok olumsuz etken sayılabilir. Konuya ilişkin Uluslararası Astronomi Birliği (IAU) açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Uluslararası Astronomi Birliği (IAU), çoğunlukla düşük Dünya yörüngelerinde artan sayıda fırlatılan ve planlanan uydu takımyıldızlarından derin endişe duyuyor. IAU, yalnızca parçası olduğumuz evren hakkındaki anlayışımızı geliştirmek için değil, aynı zamanda tüm insanlığın kültürel mirası ve gece vahşi yaşamının korunması için de gerekli olan karanlık ve radyo sessizliğinde bir gökyüzü ilkesini benimsiyor. 

Uluslararası Astronomi Birliği, yeni nesil uydu ağlarının bir gün astronomik gözlemlere olumsuz müdahale edeceğini ve Dünya’ya yakın asteroitler de dahil olmak üzere bilimsel gözlemleri de bozabileceklerini düşünüyor. Özellikle SpaceX’in gezegendeki tüm Dünya’ya yüksek hızlı geniş bant sağlamak için tasarladığı Starlink projesi bu konunun en büyük örnekleri arasında gösteriliyor.

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Teknoloji

Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?

Yurt Dışından Getirilen Telefonların IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Video Boyutu Nasıl Küçültülür?

Warpiris Kart Yönetim Sistemi Ne işe Yarar

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle