MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan patronlara: 'Niye çalışmıyorlar?' diye bir sor

Ana SayfaHaberlerHak-İş Genel Başkanı Arslan'dan patronlara: 'Niye çalışmıyorlar?' diye bir sor
Hak-İş Genel Başkanı Arslan'dan patronlara: 'Niye çalışmıyorlar?' diye bir sor

İktidara yakınlığıyla bilinen Hak-İş Konfederasyonu'ndan patronların asgari ücret dayatmasına karşı tepki geldi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut ...

05 February, 2022, Saturday 01:07
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İktidara yakınlığıyla bilinen Hak-İş Konfederasyonu'ndan patronların asgari ücret dayatmasına karşı tepki geldi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "İşçiler çalışmak istemiyor" diyen patronlara tepki gösterip düşük maaşların gözden geçirmesini istedi.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesinde sendika temsilcileriyle bir araya gelen Arslan, burada yaptığı konuşmada, kamudaki yüzde 2,5'lik ilave zam gibi belediyelerin de çalışanlarına ilave zam ve iyileştirmeler yapmasını beklediklerini söyledi.

Çalışanlarda genel olarak ekonomik bir tedirginlik olduğunu anlatan Arslan, Türkiye'nin olağandışı bir dönem yaşadığını, yeniden normalleşme için hükümetin de yerel yönetimlerin de Türkiye'deki özel sektörün de bu geçiş dönemini barış içerisinde, birbirini üzmeden, sıkıntıya sokmadan geçirmesi gerektiğini ifade etti.

"ASGARİ ÜCRET YETERLİ DEĞİL"

Türkiye'nin ihracat rakamlarına değinen Arslan, elde edilen gelirin ise çalışanlara yansımadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu ihracat üretimle oluyor. Kim üretiyor? Emekçiler, çalışanlar, bu şehrin özel sektör çalışanları alın terlerini, mücadelelerini birleştirip bir üretim yapıyor. Bu üretim sadece bu ülke için değil, dünyanın 150 ülkesine Türkiye ihracat yapılıyor. İhracat yapıyoruz, milyarlarca dolarlık gelir elde ediyoruz ama işçilere ücrete gelince, maalesef özel sektörde asgari ücret düzeyinde bir ücret planlaması var. Eğer sendika ve toplu iş sözleşmesi yoksa, ne yazık ki asgari ücret düzeyinde bir çalışma hedefleniyor. Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 50 civarında asgari ücreti artırmasına rağmen yüzde 50 asgari ücretin artışı 4 bin 250 TL. Türkiye'de yaşamak için yeterli değil."

"İNSANLAR ÇALIŞMAK İSTİYOR AMA ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞMAK İSTEMİYOR"

Mahmut Arslan, bütün organize sanayi bölgelerinin girişinde "işçi aranıyor" ilanları bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu

"İnsanlar o ağır üretim şartlarında asgari ücretle çalışmak istemiyor. İşverenler bize şikayette bulunuyor, 'işçiler çalışmak istemiyor' diye. İnsanlar çalışmak istiyor ama asgari ücretle çalışmak istemiyor. Artık özel sektör de sendikalı olmayan yerler de üretim yapan, ihracat yapan, ülkemize döviz kazandıran, istihdam kazandıran işletmelerimiz de 30-40 sene önceki mantıktan vazgeçmeli. İnsanlar diyor ki ben asgari ücretle çalışacaksam gider bir alışveriş merkezinde çalışırım, grand tuvalet giyinirim, elimi kaynak makinesine sürmeden, tozun toprağın içinde uğraşmadan aynı ücreti alırım diyor. Alışveriş merkezindeki de asgari ücret alıyor, üretimdeki de bu olmuyor. Hep önümüze geliyor, 'işçi ihtiyacımız var, çalışmıyorlar'. 'Niye çalışmıyorlar?' diye bir sor, insanlar görüşmeye gidiyor, asgari ücreti görünce 'başka yerde çalışırım' diyor. Türkiye 30 yıl önceki Türkiye değil, artık çalışanlarımızın da gençlerimizin de beklentileri farklı. Eğitimleri yükselmiş, yeni meslekler edinmişler, bu arkadaşlarımız hayallerindeki çalışma modelini bekliyorlar. O zaman işverenlerimizin de oturup bunu yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Bunu yapamazsak iş gücü piyasasını, taleplerle beklentileri uyumlu hale getiremezsek yazık olur bu ülkeye."

Türkiye'nin hedefinin ihracat, üretim ve büyüme olduğunu söyleyen Arslan, "Bunun için işçiye ihtiyaç var. Kayseri'de bile işçi ihtiyacında zorluk varsa doğuya doğru gidince daha büyük bir açık var. O zaman bunları ortadan kaldırmak için iş verenler asgari ücretin arkasına sığınmayacaklar. 'Biz ne kazanıyoruz?' filan demeyecekler, kazanç ortada, Türkiye rekor kırdı, ocak ayında ihracat rakamlarımız 17 milyar doları geçti. Bunu kim oluşturuyor Türk özel sektörü. Burada çalışanlar işçiler. Bazen vardiyaları 3 vardiyaya çıkardıkları halde yetiştiremiyorlar. Elektrik kesintisi oldu birçok aksama oldu." diye konuştu.


Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

İşAsgari ÜcretTürkiyeÇalışanlarÜretim
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Haberler

Bakımlı Ellerde Estetik Görünüm Arayışı

Başarılı Reklam PR Danışmanı Gökalp Tekmanlı Mutlu Yıllar Dileriz !

EYT’DE Kritik Güncelleme: Yaş Şartı Ve Prim Günleri Yeniden Gündemde

Gebze’nin Dikkat Çeken Mekanları

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle