Laminate Veneer Nedir?
Yaprak diş kaplaması olarak bilinen laminate veneer estetik diş tedavi yöntemleri arasında en sık tercih edilmiş olan tedavi yöntemidir.
Laminate Veneer (yaprak porselen) Kimler Yaptırabilir?
Dişlerinde bozukluk olan her birey laminate veneer yaptırabilir
Laminate Veneer Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?
Laminate veneer tedavisi dişlerin de renk solması ya da deformasyon olan herkese uygulanabilen bir tedavi değildir.
Laminate Veneerler Nasıl Yerleştirilir?
İlk önce dişiniz işleme hazırlanır. Üzerinde artıklar temizlenir, sonrasında dişinizin tam bir kopyasını elde etmek için ölçü alınır. Dişinize yapıştırılacak olan tabaka hazırlanır son olarak mevcut dişin yüzeyinde yapıştırıcı bir madde ile kaynaştırılır.
Laminate Veneer Ömrü Ne Kadardır?
Genellikle laminate veneer prosedürü ön dişlerde çeşitli sebeplere bağlı bir şekilde ortaya çıkan estetik problemlerin giderilmesi için yapılır.
Yapıldıktan sonra iyi korunduğu müddetçe laminate veneer 15 yıla kadar dayanma süresi vardır.
Porselen Laminate Veneer Hangi Durumlarda Uygulanır?
Laminate veneer yöntemi dişlerin ön bölgesinde yer alan kötü görünümlerin düzeltilmesi ve estetik bir görüntü oluşturulması için uygulanır. Bir başka tedavi seçenekleri arasında ise dişlerde lekelenmeler çarpıklık ve orantısız dişleri orantılama ve düzeltme işlemlerinde uygulanır.
Laminate Veneer Tedavisinin Dezavantajları
Hassas ve titiz bir çalışmaya gerektiren laminate veneer estetik uygulamasıdır. Mine dokusunu kaybetmiş olan dişlere laminate veneer uygulanmaz.
Laminate Veneer (Yaprak Porselen) Tedavisini Nasıl Yapıyoruz?
Laminate veneer uygulaması yapılmadan evvel hastaya da ayrıntılı bir şekilde diş muayenesi gerçekleştiriyoruz. Özel bir kalıp hazırlayarak hastanın dişlerine bastırıp ve dişlerin ölçüsünü alıyoruz. Alınmış olan kalıba göre dişlerin ölçüsü çıkartıyoruz.
Laminate Veneer Tedavisinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Tedavi sonrasında laminate dişleri korumak için ağız bakımını ihmal etmemek oldukça önemlidir. Dişler de yapılmış olan restorasyonlarda bakteri birikimi ve çürük oluşumunun önüne geçmek için diş fırçalama diş ipi ağız gargarası gibi temizlik uygulamalarını düzenli bir şekilde devam etmesi ve 6 ayda bir diş hekimine gitmesi gerekir.
Zirkonyum Kaplama Nedir?
Zirkonyum diş kaplama zirkonyum dioksit alt yapısına sahip olan porselen diş kaplama yöntemi olarak bilinir.
Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?
Diş yapısına herhangi bir hasar vermeyen zirkonyum kaplama özel olarak ölçüsü alınmış olan laboratuvar ortamında tasarlanır.
Zirkonyum Kaplama Kimler İçin Uygundur?
Dişlerinde düzensizlik olan her birey için zirkonyum kaplama uygundur.
Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?
Genel kapsamdazirkonyum kaplama sayesinde estetik bir gülüşe sahip olmak mümkündür. Diş rengini yakın bir alaşımdan olduğu için uyumludur. Zirkonyum dişin yapısında metal uygulanmaz. Zirkonyum kaplamanın diş dokusu ile uyumu yüksektir.
Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun Mu?
Estetik yönden zirkonyum kaplama yaptıranlar memnundur. Zirkonyum kaplamanın gerçek dişten çok bir farkı yoktur bu yüzden yaptıranlar çok memnundur.
Kaplama Sonrasında Ne Zaman Kontrole Gitmek Gerekir?
Güzel bir gülüşe sahip olmak isteyen kişiler dişlerine zirkonyum kaplama yaptırmayı isterler. Son zamanlarda çoğunlukla uygulanmış olan bu kaplama yöntemi hakkında merak edilenler çok fazladır. En fazla sorulmuş olan sorulardan bir tanesi kesinlikle zirkonyum kaplama ömrünün ne kadar olduğudur. Herhangi sert bir darbe veya farklı olumsuz bir travma olması haricinde zirkonyumların kırılma olasılığı çokdüşüktür.
Rengi İleride Değişir Mi?
Doğal dişlerde zamanla gıda ve içeceklerden dolayı renk değişimi yaşanabilir. Fakat yapay kaplama özelliğinde olan zirkonyum leke ve renk değişimi konusunda doğal diş dokusu kadar etkilenmeme özelliğine sahiptir. Zaman içinde beyazdan sarıya dönüşme olasılığı yoktur. Bu kapsamda; zirkonyum kaplama ömrü kişinin kullanımına bağlı olarak değişiklik gösterir.
Yorum Yazın