MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

NASA, 30 yıllık işlemcilerini sonunda yeniliyor!

Ana SayfaTeknolojiNASA, 30 yıllık işlemcilerini sonunda yeniliyor!
NASA, 30 yıllık işlemcilerini sonunda yeniliyor!

NASA’nın mevcut sistemleri neredeyse 30 yıl önce geliştirildi. Gelecekteki NASA görevleri ise önemli ölçüde artan yerleşik bilgi işlem ...

21 August, 2022, Sunday 21:00
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

NASA’nın mevcut sistemleri neredeyse 30 yıl önce geliştirildi. Gelecekteki NASA görevleri ise önemli ölçüde artan yerleşik bilgi işlem yetenekleri ve güvenilirliğe ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden NASA’nın önümüzdeki dönemdeki uzay görevleri için sistemlerinde önemli bir güncellemeye ihtiyaç duyuyor.

NASA’nın işlem hızı 100 katına çıkacak

Bu yönde çalışmalarını sürdüren NASA, Microchip Technology ile anlaştı. Uzay ajansı yapılacak yenilik ile birlikte mevcut bilgisayarlarının hesaplama kapasitesinin en az 100 katına ulaşılacağını belirtiyor. Yüksek Performanslı Uzay Uçuşu Hesaplama (HPSC) işlemcisi için Microchip, çalışmalara başlamış durumda.

Microchip, işlemciyi gelecekteki ay ve gezegen keşif görevlerinde kullanmak amacıyla önümüzdeki üç yıl boyunca HPSC işlemcisini tasarlamak ve üretmek için çalışacak. Microchip ile NASA arasında bu projeyi gerçekleştirmek için 50 milyon dolarlık sözleşme imzalandı.


NASA, işlemciler üzerinde yapılacak iyileştirmeler ile birlikte büyük miktarda enerji tasarrufu sağlayacağını ve uzay görevleri için genel bilgi işlem verimliliğini artıracağını söylüyor. Uzay ajansı, Microschip tarafından geliştirilecek olan işlemcilerin diğer sektörler için de yararlı olabileceği inancında.

NASA, yeni teknolojinin, kritik uç bilgi işlem ihtiyaçlarına olanak sağladığını ve sistemin bir bileşeni arızalanırsa operasyonlara güvenli bir şekilde devam edebilmek için tasarlandığını belirtiyor. Böylelikle yeni işletim sistemi dünyadaki ticari sistemler gibi kritik noktalarda da yararlı olabilir.

Görünüşe göre NASA kapsamlı bir yeniliğe hazırlanıyor. Uzay ajansı böylelik araştırmalarını eskisine göre çok daha hızlı şekilde yapabilecek. Peki siz NASA ve şimdiye kadar kullandığı işlemciler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Teknoloji

Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?

Yurt Dışından Getirilen Telefonların IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Video Boyutu Nasıl Küçültülür?

Warpiris Kart Yönetim Sistemi Ne işe Yarar

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle