MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

NASA’nın “Ay’da kadın astronot” projesi 2026 yılına sarktı

Ana SayfaMüzikNASA’nın “Ay’da kadın astronot” projesi 2026 yılına sarktı
NASA’nın “Ay’da kadın astronot” projesi 2026 yılına sarktı

ABD'nin uzay ajansı NASA, 2024 yılına planladığı kadın astronot projesini yine ertelemek durumunda kaldı. Söz konusu fırlatmanın 2026 yılına bile ...

02 March, 2022, Wednesday 17:02
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

ABD'nin uzay ajansı NASA, 2024 yılına planladığı kadın astronot projesini yine ertelemek durumunda kaldı. Söz konusu fırlatmanın 2026 yılına bile zor yetişeceği düşünülüyor.  

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay’a tekrar gitmek istiyor. Bu seferki plan ise Artemis göreviyle ilk defa kadın bir astronotu Ay’a göndermek. Söz konusu görevdeki her bir fırlatma, en az 4,1 milyar dolara mal olacak.

Ama yapılan açıklamalara göre, başta 2024 yılı için hedeflenen görev, 2026 yılına bile zor yetişebilir. Gecikmenin sebebi ise; teknik zorluklar, Jeff Bezos’un NASA’ya açtığı dava ve zayıf iş performansları olarak sıralanıyor.

Her şey planlandığı gibi giderse, NASA, ilki insansız ve ikincisi mürettebatlı olmak üzere, Ay’ın yörüngesinde iki görev gerçekleştirecek.


EN AZ 4,1 MİLYAR DOLARA MAL OLUYOR

Artemis programıyla ilgili konuşan NASA Genel Müfettişi Paul Martin, verileri gözden geçirerek, her Artemis görevinin en az 4,1 milyar dolara mal olacağını açıkladı.

Martin, “NASA’nın 2021’den 2025’e kadar Artemis’e 53 milyar dolar harcayacağını tahmin ediyoruz, ayrıca ilk dört Artemis görevinin fırlatma başına 4,1 milyar dolara mal olacağını gördük, bu da bize sürdürülemez gibi görünen bir meblağ” dedi.

NASA’nın Yardımcı Yöneticisi Jim Free de, Artemis görevinin en büyük amacının, astronotları Ay’a göndermek ve onları güvenli bir şekilde geri getirmek olduğunu söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, görevdeyken Amerika’nın 2024 yılına kadar tekrar Ay’a dönmesi için çaba göstermişti ama başarıya ulaşamamıştı.

Haberi Kaynağından oku: Sözcü

Not : Bu haber SÖZCÜ internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

GörevNasaArtemisYılıMilyar Dolar
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Müzik

Cumartesilerin Keyfi AKM Kahve Konserleri

Stormzy Heyecanla Beklenen Üçüncü Albümünü Yayımladı: ‘’This Is What I Mean’’

Murat Tunç - Tut Elimden

Tolga Eren - Güzel Sevenler Bilirler

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle