MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Online market alışverişi pandemi öncesine göre yüzde 70’in üzerinde arttı

Ana SayfaEkonomiOnline market alışverişi pandemi öncesine göre yüzde 70’in üzerinde arttı
Online market alışverişi pandemi öncesine göre yüzde 70’in üzerinde arttı

Mastercard Ekonomi Enstitüsü Verilerine Göre Tüketiciler Deneyimlere ve Temel İhtiyaçlara Öncelik Veriyor Mastercard Ekonomi Enstitüsü'nün ...

17 October, 2022, Monday 12:43
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Mastercard Ekonomi Enstitüsü Verilerine Göre Tüketiciler Deneyimlere ve Temel İhtiyaçlara Öncelik Veriyor

Mastercard Ekonomi Enstitüsü'nün "Değişen Cüzdanlar" raporu, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerin kolaylık, deneyim veya her ikisini birden sunan alışkanlıklara olan bağlılığını inceledi. Araştırma sürekli değişen ve benzeri görülmemiş küresel ekonomide, tüketicilerin neyi, nerede ve ne zaman harcadıkları konusunda yaptıkları seçimleri göstererek bir sonraki adımda nereye gittiğimize ışık tutuyor.

Mastercard Ekonomi Enstitüsü tüketicilerin harcama tercihlerini, alışkanlıklarını, nerede ve ne zaman değiştirdiği gibi temel soruları yanıtlamak için bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonucunda yayımlanan raporda, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerin kolaylık, deneyim veya her ikisini birden sunan alışkanlıklara olan bağlılığı incelendi.

Uzaktan çalışma hayatımızı nasıl etkiledi: Hafta içi hafta sonu ayrımı kalktı

Hafta sonu harcamalarının ağırlıkta olduğu dönem geride kaldı. Evden çalışma sistemi ve dijitalleşme artık hafta içi- hafta sonu ayrımını ortadan kaldırdı. Artık hafta içi günlerde de dışarı çıkıyor, alışveriş yapıyoruz. Bu durum perakendeciler, restoranlar ve diğer işletmelerin de personel ve tedarik zincirini etkiliyor. Araştırmaya göre küresel olarak, mağazalarda yapılan toplam hafta sonu harcamalarının yaklaşık yüzde 5'i hafta içi günlere kaydı. Bu oran tüm dünyadaki mağaza satışlarının kabaca 22,3 milyar USD'sini temsil ediyor.

Pandemi ile değişen alışkanlıklarımıza sadık kalıyoruz

Araştırmaya göre restoran harcamaları bu yıl pandeminin tırmanışa geçtiği 2021'deki aynı zamana göre yüzde 5 artarken, gıda enflasyonunun etkilediği market harcamaları yüzde 14 arttı.

Daha uzun vadeli eğilimlere bakıldığında ise online market alışverişi harcamaları pandemi öncesine göre yüzde 70 üzerinde artış gösterirken, fiziksel market harcamalarının ise yüzde 25'te kaldığı görülüyor.

Seyahat yeniden gündemimizde

Dünya genelinde artan fiyatlar tüketicilerin keyfi ve temel harcamalarını yeniden dengelemeye zorlarken, seyahat ve yemek harcamaları son yıllarda ön plana çıkmaya başladı. 2022 yılı Mayıs-Ağustos döneminde küresel uçuş rezervasyonları, artan lojistik zorluklara ve fiyat baskılarına rağmen 2019 seviyelerinin yüzde 15 üzerinde gerçekleşti.

Rapora göre artan uçuşlar ise ağırlıklı olarak kısa mesafeli uçuşlar. Bu uçuşlar da uzun mesafeye kıyasla küresel seyahat büyümesine yüzde 20 daha fazla katkıda bulunuyor.

İşletmelerin dijitalleşme süreci hız kesmeden devam ediyor

Küçük işletmeler çevrimiçi hizmetlerini (online eğitim, kişisel bakım Hizmetleri vb.) geliştiriyor ve büyük işletmelere kıyasla 1,5-2 kat daha hızlı büyüyor. Bu büyümenin en fazla geçerli olduğu ülkeler ise Belçika, Brezilya, Kanada, İtalya ve Singapur.

Sektör olarak perakende sektöründe ise, 2019 Ağustos ayı ile kıyasladığımızda işletmelerin e-ticaret satışlarının küçük işletmeler için yüzde 27, büyük işletmeler için yüzde 66 artış gösterdiğini görüyoruz.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ekonomi

400 Bin TL’nin aylık getirisi nedir?

Hurda Fiyatları 2025! Hurda Bakır, Alüminyum, Kablo Fiyatları

KKTC Döviz kurlarındaki son durum (Dolar, Euro, Sterlin) 15 Ekim 2025

Serbest Piyasada Dolar ve Euro'da Son Durum

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle