MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Reuters: İlk kez 'savaş' sözcüğünü kullanan Türkiye söylem değiştirdi

Ana SayfaHaberlerReuters: İlk kez 'savaş' sözcüğünü kullanan Türkiye söylem değiştirdi
Reuters: İlk kez 'savaş' sözcüğünü kullanan Türkiye söylem değiştirdi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Kiev, Türkiye'nin Boğazları Rus savaş gemilerine kapatma seçeneğini gündeme alması yönünde çağrıda ...

27 February, 2022, Sunday 14:24
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Kiev, Türkiye'nin Boğazları Rus savaş gemilerine kapatma seçeneğini gündeme alması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri harekatını 'savaş' diye niteleyerek, ateşkes çağrısında bulundu. Kalın Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna savaşının dördüncü gününde Cumhurbaşkanımızın çağrısını yineliyoruz. Rus saldırıları derhal durdurulmalı ve ateşkes müzakerelerine başlanmalıdır. Haksız ve hukuksuz bu savaş karşısında Ukrayna halkının daha fazla acı çekmemesi için girişimlerimize devam edeceğiz" dedi.

https://twitter.com/ikalin1/status/1497852792769290241

''ÇAĞRILARIMIZ DİKKATE ALINSAYDI BU SAVAŞ ÖNLENEBİLİRDİ"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, konuyla ilgili İngilizce olarak yaptığı paylaşımlarda 'savaş' sözcüğünü kullandı.

İletişim Başkanı Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bölgelerinde bir savaşa daha tanıklık ettiklerini belirterek "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her iki ülke ile de güçlü ilişkilerimiz olduğu için bugüne dek defaatle Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapmayı teklif etti. Ayrıca müttefiklere ortak bir duruş sergileme çağrısında bulundu. Türkiye olarak yaşanan durumun önüne geçmek için diplomatik düzeyde elimizden geleni yaptık. BM sisteminde reform yapma çağrılarımız göz ardı edildi ve bunun vahim sonuçlarını son krizde görmüş olduk. Çağrılarımız dikkate alınsaydı bu savaş önlenebilirdi" dedi.

'HAKİKATİN YANINDA OLACAĞIZ'

Diplomatik bir çözüm için defalarca çağrıda bulunduklarını kaydeden Altun, "Ancak savaş şu anda bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Uluslararası toplumun bir dizi bölgesel ve küresel meselede birlik olmaması, tıpkı Rusya-Ukrayna krizinde olduğu gibi büyük bir sorun olmuştur. Bu çatışma bizi iki trajedi ile karşı karşıya getirmektedir. Birincisi çatışmanın insani boyutudur. Türkiye bu konuda ne gerekiyorsa yapacaktır. Diğer bölgesel çatışmalarda olduğu gibi şimdi de bu alanda öncü olacağız. İkincisi ise hakikate yönelik amansız saldırılardır. Bu durumun da farkındayız. Dezenformasyon ve yanlış bilgilendirme kampanyalarına karşı koymak için çalışıyoruz. Bu enformasyon savaşında, kaynağı ne olursa olsun hakikatin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1497848793693184001

Beştepe bu zamana kadar yaptığı açıklamalarda, Ukrayna hükümetinin Boğazların Rus savaş gemilerine kapatılması çağrıları karşısında Rusya'nın operasyonunu 'savaş' olarak nitelemekten uzak duruyordu. Türkiye, Montrö Boğazlar Sözleşmesi çerçevesinde, savaş zamanında savaş gemilerinin Karadeniz'e geçişini engelleme hakkına sahip.

Kalın ve Altun'un Rusya'nın operasyonunu bugün 'savaş' diye nitelemesi, Reuters ajansı tarafından 'Boğazların Rus savaş gemilerine kapatılmasının önünü açabilecek bir söylem değişikliği' olarak nitelendi.

Haberi Kaynağından oku: Karar

Not : Bu haber karar internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

SavaşRusUkrayna
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Haberler

Ankara panel çit

Bobin Fiyat Rehberi: R8 Bobin Nedir, Hangi Aracınız için Uygundur?

Kadın Saat Modelleri: Hızlı Saat ile Stilinize Zarafet Katın

Göz Kapaklarınız Görüş Alanınızı Sessizce Daraltıyor Olabilir

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle