MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Rusya ve Ukrayna’nın kredi notu düşürüldü

Ana SayfaMagazinRusya ve Ukrayna’nın kredi notu düşürüldü
Rusya ve Ukrayna’nın kredi notu düşürüldü

Kredi derecelendirme kuruluşlarından dün Rusya ve Ukrayna kararları geldi. Rusya'nın notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indiren S&P ...

26 February, 2022, Saturday 10:13
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşlarından dün Rusya ve Ukrayna kararları geldi. Rusya'nın notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indiren S&P, Ukrayna'nın zaten çöp seviyesindeki notunu daha aşağılara düşürdü. Fitch ve Moody's de adım attı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Rusya'nın döviz cinsi uzun vadeli kredi notunu ‘BBB-‘den ‘BB+'ya düşürdü. Böylece Rusya'nın notu, yatırım yapılabilir seviyenin altına geriledi.

Yaptırımların ekonomiye etkilerinin görülmesiyle birlikte Rusya'nın notunu daha fazla indirebileceği uyarısında bulunan S&P, şu ana kadar ilan edilen yaptırımların Rus bankacılık sisteminin uluslararası ticarette finansal aracılık rolü üzerinde belirgin olumsuz yansımaları olacağını vurguladı.

S&P UKRAYNA’NIN NOTUNU DA DÜŞÜRDÜ

Kuruluş, Rusya'nın saldırdığı Ukrayna'nın notunu da ‘B'den ‘B-' seviyesine düşürdü. Bu seviye, Rusya'nın düşürüldüğü not seviyesinin beş kademe altında bulunuyor.

S&P, Türkiye'nin döviz cinsi uzun vadeli kredini notunu, Rusya'yı düşürdüğü seviyenin üç kademe altı olan ‘B+' seviyesinde tutuyor.

Diğer büyük kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch, 650 milyar dolara yaklaşan rezervleri ve düşük borç oranı nedeniyle Rusya'nın notunu ‘yatırım yapılabilir' seviyeler olan ‘Baa3' ve ‘BBB-'te tutuyor.

MOODY’S İNDİRİM İÇİN İNCELEME BAŞLATTI

Öte yandan, Moody’s tarafından dün yapılan açıklamada, Rusya’nın ‘Baa3' ve Ukrayna’nın ‘B3' olan kredi notlarının ‘düşüş için' incelemeye alındığı aktarıldı.

Moody's, Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararlarının etkisinin değerlendirileceğine işaret etti.

FITCH’TEN DE UKRAYNA ADIMI

Fitch ise, Ukrayna'nın zaten çöp seviyesindeki notunu üç kademe birden indirerek ‘B'den ‘CCC'ye çekti.

Rusya'nın Ukrayna'da muhtemel hedefinin rejim değişikliği olduğuna ve siyasi istikrarsızlık döneminin uzun sürmesinin de çok muhtemel olduğuna işaret eden Fitch, bu durumun Ukrayna'nın borçlarını geri ödemesi açısından sorun olacağına dikkat çekti.

Haberi Kaynağından oku: Sözcü

Not : Bu haber SÖZCÜ internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

RusyaNotunuUkraynaKrediDüşürdü
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Magazin

8 Mayıs 2025: Gökyüzü Bugün Ne Söylüyor? İşte Burçlarınızın Nabzı!

16 Nisan 2025 Günlük burç yorumları

Kral Kaybederse Dizisi Oyuncu Kadrosu Ve Konusu

ANKARA’DA GÜZELLİK VE MODA GÜNÜ SES GETİRDİ

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle