İnovasyonu odağa alan teknolojileri her alanda geliştirmeye devam eden Samsung, 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle kullanıcılarda farkındalık oluşturmaya çalışırken, su tasarrufu ile ilgili küresel çaptaki çözüm ve inovasyonlarını paylaştı.
Samsung, ürettiği ürünlerin çevreye etkisini en aza indirmek için yeni Galaxy S23 Serisi akıllı telefonlarında atık balıkçı ağlarından elde edilen geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıyor. Samsung, bu sayede 2023 sonuna kadar 15 tonun üzerinde atık balıkçı ağının okyanus ve denizlere ulaşmasını önlemeyi hedeflediğini açıkladı. Galaxy S23 Serisi’nde yüzde 80 oranında geri dönüştürülmüş malzeme kullanan Samsung ayrıca, yüzde 20 oranında tüketim öncesi geri dönüştürülmüş cam, yüzde 20 oranında okyanusa ulaşma ihtimali bulunan, geri dönüştürülmüş plastik kullandığını teyit etti. Samsung, atık balıkçı ağlarından elde edilen geri dönüştürülmüş plastikleri ilk kez Galaxy S22 Serisi cihazların bazı bileşenlerinde kullanmıştı. Samsung, daha sonra bu geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımını Galaxy S23 Serisi, Galaxy Buds kulaklıklar, tabletler, bilgisayarlar ve diğer bazı cihazlar olarak genişletti.
Samsung’un çevreyi odağa alan inovasyonları birçok ödül kazandı
Samsung, çevrenin korunması için attığı inovatif ve öncü adımlarla dünya çapında çeşitli ödüllere layık görülmeye devam ediyor. Atık balıkçı ağlarının ürünlerde kullanımıyla birçok prestijli ödül alan Samsung, 2022 SEAL - İş Sürdürülebilirliği Ödülü’nün yanı sıra 2023 Sosyal Etki Ödülleri’nde ‘Sürdürülebilirlik Kampanyası’ kategorisinde Birincilik Ödülü’nün de sahibi oldu. SEAL (Sürdürülebilirlik, Çevresel, Başarı ve Liderlik) Kaliforniya, ABD’de bulunan bir çevre kuruluşu olarak, 2017’den beri dikkate değer sürdürülebilir ve çevresel kalkınmaya öncülük eden şirketleri ödüllendiriyor.
Samsung’un ekranlarıyla sürdürülebilirlik hayatın her anında
Samsung’un Görsel Ekran Birimi, TV ve monitörlerde enerji tüketiminin azaltılması ve geri dönüştürülmüş plastik kullanımı gibi çevreye duyarlı adımlar atmayı sürdürüyor. Samsung, bu doğrultuda özellikle tüm ürün serilerinde geri dönüştürülmüş plastik kullanımını arttırıyor. Örneğin; monitörlerin arka kapak bölümünde 2022’den bu yana geri dönüştürülmüş plastik kullanılıyor. Bu sayede Samsung, sera gazı emisyonlarının azaltılmasına da katkıda bulundu.
Çevreye duyarlı ‘SolarCell Uzaktan Kumanda’ çözümüyle örnek teşkil etti
Samsung, okyanusa ulaşma ihtimali bulunan plastiklerden elde edilen geri dönüştürülmüş malzemeleri SolarCell Uzaktan Kumanda ürününde de kullanmaya başladı. 2022 ViewFinity monitörden sonra, 2023’te sunulan SolarCell Uzaktan Kumandanın kontrol braketlerinde de geri dönüştürülmüş plastik kullanılıyor. Samsung, 2023 SolarCell Uzaktan Kumandanın kapak bölümünde de yaklaşık yüzde 24 oranında geri dönüştürülmüş plastik kullanıldığını duyurdu. Samsung’un SolarCell Uzaktan Kumanda ürünü sadece gün ışığı ve iç mekân ışığıyla şarj olabiliyor, pil gerektirmiyor.
Bespoke AI Çamaşır Makinesi mikroplastiklerin azaltılmasına yardımcı oldu
Samsung, 2022’de küresel outdoor markası Patagonia ve kar amacı gütmeyen deniz koruma araştırma kuruluşu Ocean Wise ile de iş birliği yaptı. Şirket, bu çerçevede mikroplastikleri azaltabilen bir yıkama programı geliştirmeyi başardı. Samsung, Eylül 2022’de Avrupa’da önemli ölçüde iyileştirilmiş enerji verimliliği ve yapay zeka özelliklerine sahip Bespoke AI çamaşır makinelerini kullanıcılara sundu. Bespoke AI Çamaşır Makinesi, Patagonia ile işbirliği içinde geliştirilen ve mikroplastiklerin azaltılmasını sağlayan yıkama programı ile öne çıkıyor.
Patentli Ecobubble teknolojisi, çamaşır yıkama standartlarını değiştirdi
Samsung, geliştirdiği Ecobubble teknolojisi ile çamaşır makinelerinde mikrofiber azaltım programını da hayata geçirdi. Buna göre; 10 mikrometre ve üzeri boyuttaki mikroplastiklerin yıkama esnasında giysilerden suya karışmasını yüzde 54 oranında engellendi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın