MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Türkiye savaşa boş depoyla yakalandı

Ana SayfaMagazinTürkiye savaşa boş depoyla yakalandı
Türkiye savaşa boş depoyla yakalandı

Doğalgaz fiyatı spot piyasada hızla artarken, Enerji Uzmanı Necdet Pamir’e göre Türkiye bir enerji yönetimi krizi ile karşı karşıya durumda ...

28 February, 2022, Monday 06:01
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Doğalgaz fiyatı spot piyasada hızla artarken, Enerji Uzmanı Necdet Pamir’e göre Türkiye bir enerji yönetimi krizi ile karşı karşıya durumda.

Rusya ve Ukrayna'nın çatışma sürecinde, petrol ve doğalgaz fiyatları hızla yükselirken Türkiye, bu krize doğalgaz depolarında çok yetersiz stokla yakalandı. Türkiye'nin, ‘doğalgaz krizi' diye tanımlansa da aslında bir ‘enerji yönetimi krizi' ile karşı karşıya olduğunu belirten Enerji Politikaları Uzmanı Necdet Pamir, Türkiye'nin Ukrayna'daki çatışma ortamının yarattığı olumsuz sürece, 1 milyar metreküp gibi zaten Türkiye için yetersiz bir kapasitede kalan Tuz Gölü deposunun da çok yetersiz stokla girdiğini söyledi.

FATURA DAHA DA ARTAR

Spot piyasada, mevcut çatışma ortamı nedeniyle, fiyatların daha da artacağını belirten Pamir, “Doğalgaza Rusya'ya bin metreküpte tahmini 360 dolar ödüyoruz ama spot piyasada fiyatlar, 2020'deki (en çok) 100 dolar seviyesindeyken, 2021'de 1.300 dolara çıktı ve sürekli daha da yükselme eğiliminde. Örneğin 26 Şubat'ta 1.660 dolar/bin metreküp (Avrupa spot piyasası) seviyesini gördü. Mevcut koşullarda BOTAŞ'ın paçalda ödediği fatura yaklaşık 650 dolar ediyor. Spot piyasada fiyatlar daha da artarsa bu rakam çok daha yükselir” ifadesini kullandı.

Pamir, kurak geçen yaz aylarında Tuz gölü deposunun boşaltıldığını, bugün depoyu doldurmanın maliyetinin çok yükseldiğini ve soğuk günlerde arz talep dengesini tutturmanın kritik hale geldiğini belirtti.


Necdet Pamir

Karadeniz'deki rezervde soru işareti var

– Karadeniz'de açıklanan doğalgaz rezervi ile ilgili bilimselliği olmayan rakamlar açıklandığını belirten Necdet Pamir, testler sonrası ortaya çıkacak tahmini rezervin çıkarılmasının ekonomik olup olmadığının irdelenmesi gerektiğini söyledi. “Rezervler 5 kat fazla da olabilir çok düşük de olabilir” diyen Pamir, “Montrö bu anlamda çok önemli” diyerek, Türkiye'nin yürüteceği stratejinin Karadeniz'de Türkiye'nin faaliyetlerinde belirleyici olacağını kaydetti.

Haberi Kaynağından oku: Sözcü

Not : Bu haber SÖZCÜ internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

TürkiyeDoğalgazDolarPamirSpot
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Magazin

8 Mayıs 2025: Gökyüzü Bugün Ne Söylüyor? İşte Burçlarınızın Nabzı!

16 Nisan 2025 Günlük burç yorumları

Kral Kaybederse Dizisi Oyuncu Kadrosu Ve Konusu

ANKARA’DA GÜZELLİK VE MODA GÜNÜ SES GETİRDİ

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle