MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Twitter, kullanıcı bilgilerini satan ortağına rest çekti!

Ana SayfaTeknolojiTwitter, kullanıcı bilgilerini satan ortağına rest çekti!
Twitter, kullanıcı bilgilerini satan ortağına rest çekti!

Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulama mesajlarını kullanıcılarına gönderen şirket ile olan iş ilişkisini sonlandırıyor. ABD Senatörü Ron Wyden ...

09 February, 2022, Wednesday 23:00
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulama mesajlarını kullanıcılarına gönderen şirket ile olan iş ilişkisini sonlandırıyor. ABD Senatörü Ron Wyden’a yaptığı açıklamada Twitter, İsviçre merkezli bir teknoloji şirketi olan Mitto AG ile çalışmaktan vazgeçtiğini duyurdu ve medyadan gelen bazı haberlerle kararını destekledi.

ABD Senatörü Ron Wyden tarafından verilen bilgilendirmeye göre Twitter, kullanıcılarına iki faktörlü kimlik doğrulama kodları sağlamak için Mitto AG’nin hizmetlerini kullanmayacak. İsviçreli teknoloji firması Mitto’nun kurucu ortaklarından birinin, şirketin kısa mesaj gönderdiği kişilerin telefonlarını gizlice dinlediği iddia edilmişti.

Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulama sağlayıcısıyla yollarını ayırdı

Mitto AG, bazı büyük şirketlerin sadece 2FA kodlarını değil, aynı zamanda satış promosyonlarını ve randevu hatırlatıcılarını göndermek için kullandığı otomatik metin mesajlarının yerleşik bir sağlayıcısıdır. Ancak Aralık ayında gündeme düşen bir gözetleme iddiası Mitto’nun ortaklıklarına zarar vermeye başladı. İsviçreli şirket ile yollarını ayırdığını duyuran son firma Twitter oldu.

Basında çıkan iddilara göre Mitto COO’su Ilja Görelik, gözetim teknolojisi firmalarının Mitto’nun ağlarına erişmesine izin verdi ve insanları izlemelerine olanak sağladı. Gözetleme yapan bu şirketler, devlet kurumlarıyla sözleşme imzaladı. Mitto, Görelik’in gözetleme operasyonuyla hiçbir ilgisi olmadığını, ancak teknolojisinin ve işinin tehlikeye girip girmediğini belirlemek için bir iç soruşturma başlattığını söyledi.

Mitto’nun müşterileri arasında Twitter’a ek olarak Google, WhatsApp, LinkedIn, Telegram, TikTok, Tencent ve Alibaba yer alıyor. Mitto’nun müşterilere Görelik’in artık firmada olmadığını söylediği bildiriliyor. Yine de bu gözetleme iddiasının ortaya çıkmasından beri diğer birçok müşterinin Mitto ile bağlarını kestiği öne sürüldü.

Google gibi küresel şirketlerin ise Twitter’ı takip edip etmeyecekleri konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Teknoloji

Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?

Yurt Dışından Getirilen Telefonların IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Video Boyutu Nasıl Küçültülür?

Warpiris Kart Yönetim Sistemi Ne işe Yarar

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle