MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

100 milyar dolarlık sızıntı… Listede kimler yok ki

Ana SayfaMagazin100 milyar dolarlık sızıntı… Listede kimler yok ki
100 milyar dolarlık sızıntı… Listede kimler yok ki

İsviçre bankası Credit Suisse’de bulunan 18 binden fazla hesap sızdırıldı. Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi’in raporuna göre ...

21 February, 2022, Monday 11:12
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İsviçre bankası Credit Suisse’de bulunan 18 binden fazla hesap sızdırıldı. Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi’in raporuna göre suçluların, insan hakları ihlalcilerinin ve yaptırıma maruz kalan kişilerin İsviçre bankasında hesabı olduğu görüldü.

İsviçre Sırları (Suisse Secrets) olarak adlandırılan belgelerle ilgili, Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi’nin (OCCRP) dün yaptığı açıklamaya göre, sızdırılan hesaplar 1940’lardan 2010’lara kadar açılan müşterilere ait. Sızdırılan 18 bin hesabın toplam 100 milyar dolara yakın parası bulunuyor.

AJANLAR, BAŞKANLAR, UYUŞTURUCU BARONLARI

Bankada hesapları bulunanlar arasında Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in yönetimi sırasında istihbarat teşkilatı başkanı olan Ömer Süleyman, eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Tokayev’in eski eşi Nadejda Tokayeva, Sırp uyuşturucu baronu Darko Saric gibi isimler bulunuyor. Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın da 223 milyon dolarlık bir hesabı ortaya çıktı.

OCCRP’nin kurucu ortağı Paul Radu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Koşullar ne olursa olsun, işlerini her zamanki gibi sürdürebilen suçluları ve yolsuz politikacıları çok sık gördüm, çünkü haksız kazançlarının güvende tutulacağından eminler. Soruşturmamız, bu insanların suçlarına rağmen, demokrasilerin dünyanın her yerindeki insanların zararına olan düzenlemeleri nasıl aklayabildiğini ortaya koyuyor”

BANKADAN AÇIKLAMA

Credit Suisse konu ile ilgili yaptığı açıklamada, suçlamaları reddetti.

Banka açıklamasında, söz konusu hesapların bazılarının 1940’lara kadar uzandığını belirterek bu konulara ilişkin hesapların bağlam dışında, kısmi, yanlış veya seçici bilgilere dayanarak belgelerde yer aldığını belirtti. Banka söz konusu hesapların yaklaşık yüzde 90’ının kapatıldığını veya kapatılmak üzere olduğunu söyledi.

İsviçre banka müşterilerini koruyan katı gizlilik yasaları nedeniyle dünyada suçluların para aktarımı yaptığı en önemli ülkelerden biri.

Haberi Kaynağından oku: Oda TV

Not : Bu haber ODATV internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

BankaSuçHesap
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Magazin

8 Mayıs 2025: Gökyüzü Bugün Ne Söylüyor? İşte Burçlarınızın Nabzı!

16 Nisan 2025 Günlük burç yorumları

Kral Kaybederse Dizisi Oyuncu Kadrosu Ve Konusu

ANKARA’DA GÜZELLİK VE MODA GÜNÜ SES GETİRDİ

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle