MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

81 ilde sosyal konut projesinde tarihi gün... Detayları Erdoğan açıkladı

Ana SayfaGündem81 ilde sosyal konut projesinde tarihi gün... Detayları Erdoğan açıkladı
81 ilde sosyal konut projesinde tarihi gün... Detayları Erdoğan açıkladı

ANKARA (İGFA) - Cumhuriyet tarihinin en önemli sosyal konut kampanyası başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve ...

13 September, 2022, Tuesday 16:00
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

ANKARA (İGFA) - Cumhuriyet tarihinin en önemli sosyal konut kampanyası başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini tanıttı.

362 milyar liralık yatırımla hayata geçirileceği belirtilen ve 500 bin konutun inşasını öngören projenin 2 trilyondan fazla ekonomik hareketlilik yaratacağı, 100 bin kişiye istihdam sağlayacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bir çok ilinde, yüzlerce sokakta tarihe vefa, geçmişe saygı projesiyle çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı.

81 İLDE SOSYAL KONUT PROJESİ

Başvurular yarın başlayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim ayı sonuna kadar süreceğini ve ilk temelini yılbaşında atacaklarını söyledi.

Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade ettiğini kaydeden Erdoğan, "Cumhuriyet'in 100. yılına böylesine küresel ve tarihi bir kampanya ile girmekten gurur duyuyoruz" dedi. 'İlk Evim, İlk İş Yerim' olarak belirlenen projede hedeflerinin 2023-2028 yılları arasında 500 bin sosyal konut olduğunu kaydetti.

50 BİN KONUT İSTANBUL'A...

Projenin ilk etabını oluşturan 250 bin sosyal konutu, 250 konut arsasını ve 10 bin iş yerini 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etap konutlardan 50 binini İstanbul'da, 18 bini Ankara'da, 12 bin 500'ünü İzmir'de, 10 binini Gaziantep'te, 8 bin 650'sini Bursa'da, 7 bin 500'ünü Konya'da, 4 bin 500'ünü Kayseri'de inşa edileceğini, diğer illerin de nüfuslarına göre değişen sayılarda konut inşası gerçekleştireceklerini açıkladı.

https://youtu.be/rNecHZGVY6k

250 BİN KONUT VE 100 BİN ARSA İKİ YIL İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK.

Hali hazırda 12 ilimizde 3 bin 930'u tamamlanmış toplamda 10 bini aşan sanayi tipi iş yeri projesinin bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kampanyanın ilk etabı kapsamında 10 bin yeni iş yeri daha küçük ve orta ölçekli sanayicimizin hizmetine sunuyoruz. Bu iş yerlerini 350 bin liradan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle 120 ay vade ile emekçi kardeşlerimize, genç girişimcilerimize sunacağız. 'İlk evim', 'ilk iş yerim' projesinin 81 ilimize ülkemize, vatandaşlarımıza, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Şehit yakınları ve gazilere ilk etabın yüzde 5'e denk gelen 12 bin 500 konut, engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise 50 bin konut kontenjan ayırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençler içinde 18-30 yaş arasında 50 binini de yarınların teminatı gençlere tahsis ettiklerini açıkladı.

240 AY VADEYLE FİYATLAR AÇIKLANDI...

Maliyet fiyatı üzerinden yüzde 40 indirim yapılarak belirlenen fiyatları da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konut fiyatlarını 608 bin liralık 2+1 konutların 2 bin 280 TL'den 240 ay vadeyle sahip olabileceğini, 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ise 3 bin 187 TL'den başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle başvuru yapabileceğini duyurdu.

ARSALAR 350-500 METREKARE OLACAK

7 ayrı bölgede belirlenen arsalar faizsiz bir şekilde satılacağını kaydeden Erdoğan, iki gruptan oluşan arsaları 192 bin 500 TL'den başlayan toplam fiyat ve bin 604 liradan başlayan taksitlerin 10 yıl vadeyle faizsiz şekilde ödeneceği, ikinci grup olan hisseli parsele ilişkin arsaların ise 112 bin 500 TL'den başlayan toplam fiyatla 937 liradan başlayan taksitlerle yine 10 yıl vadeyle faizsiz şekilde başvuru yapılabileceğini kaydetti.

Erdoğan, arsaların 350-500 metrekare olacağını ve bin 604 lira taksit ile 10 yıl vadeyle ödeneceğini duyurdu.

İnşa edilecek iş yerlerinin ülkemizin yatırımına, üretimine, hatırı sayılır bir katkı sağlayacağından şüpheleri olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca vatandaşı ev sahibi yapmakta kararlı olduklarını söyledi. Erdoğan, "Hükümetlerimiz döneminde hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimleriyle milletle devleti geçmişte hiç olmadığı kadar bütünleştirdik" dedi.

BAKAN KURUM: 250 ALT SEKTÖRÜ ETKİLEYECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuştu. Bakan Kurum, açıklanacak projenin sadece bir konut projesi olmadığını, 250 alt sektörü etkileyecek, yeni istihdam alanları oluşturacak ekonomiyi büyütecek bir proje olduğunu belirtti.

https://youtu.be/StSes5DnfLU

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Konut50050 BinFiyatLira
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle