MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

ABD Husi saldırılarının ardından BAE'ye mühimmat desteği verecek

Ana SayfaDünyaABD Husi saldırılarının ardından BAE'ye mühimmat desteği verecek
ABD Husi saldırılarının ardından BAE'ye mühimmat desteği verecek

İran tarafından desteklenen Husiler, son haftalarda BAE'ye bir dizi hedefe saldırı düzenledi. Saldırılar her ne kadar hedeflere zarar verememiş ...

11 February, 2022, Friday 11:13
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İran tarafından desteklenen Husiler, son haftalarda BAE'ye bir dizi hedefe saldırı düzenledi. Saldırılar her ne kadar hedeflere zarar verememiş olsalar da BAE ve ABD'nin hava savunma sistemlerini harekete geçirmiş, hatta Yemen'de bulunan ABD birliklerinin kısa bir süre sığınaklara yerleşmesine neden olmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Frank McKenzie, haftanın başında Abu Dabi'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından söyleşide, "Mühimmat ikmalinde yardımcı olacağız ve BAE'nin kendini savunmasına destek verebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

McKenzie yardımın niteliği hakkında bilgi vermedi. Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, BAE'nin THAAD ve Patriot hava savunma sistemlerinde kullanılan füzelerin ikmali için ABD'den talepte bulunduğunu belirtti.

Füze ikmali kararından önce Pentagon, geçen hafta güdümlü füze taşıyan savaş gemisi ve ileri teknolojiye sahip ABD F-22 savaş uçaklarını BAE'ye göndereceğini açıklamıştı. Yemen'de birkaç yıldır devam eden savaşta çok sayıda sivilin ölmesi ABD Kongresi'nde rahatsızlık yaratıyor olsa da ABD yönetimi BAE'ye savunma desteği vermeyi sürdürüyor.

Yemen'deki iç savaşta İran ile birlikte eden Husiler ile savaşan merkezi yönetim Suudi Arabistan önderliğinde BAE'nin de bir parçası olduğu Arap ülkeleri koalisyonu tarafından destekleniyor.

Savaşta on binlerce insan hayatını kaybederken gıda ve ilaç yokluğu insani krize yol açmıştı.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

AbdBaeSavaş
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Dünya

2025 yılında Google'de En Çok Aratılan Başlıklar

Ah Lele Ahlalas Ne Demek? Sosyal Medyada Popüler Olan İfade

Kıbrıs’ta Marangoz Hizmeti Veren En Güvenilir Ustalar

Kuzey Kıbrıs’ta Mobilyacı Arayanlar İçin Güncel Rehber

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle