MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

ABD, vatandaşlarından Belarus’u terk etmelerini istedi

Ana SayfaDünyaABD, vatandaşlarından Belarus’u terk etmelerini istedi
ABD, vatandaşlarından Belarus’u terk etmelerini istedi

ABD’nin Minsk Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ve Belarus sınırında giderek artan gerilim nedeniyle Amerikalıların Belarus ve ...

15 February, 2022, Tuesday 15:42
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

ABD’nin Minsk Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ve Belarus sınırında giderek artan gerilim nedeniyle Amerikalıların Belarus ve Transdinyester'i terk etmeleri talep edildi.

Açıklamada, “Yasaların keyfi olarak uygulanması, gözaltı riski, Belarus-Ukrayna sınırı boyunca Rus askeri gücünün olağandışı ve endişe verici boyutta artması, Kovid-19 ve buna bağlı ülkeye giriş kısıtlamaları nedeniyle Belarus'a gitmeyin” denildi.

Açıklamada ayrıca, Rusya-Ukrayna sınırındaki gerilim, Transdinyester bölgesi ile merkezi hükümet arasındaki çözülmemiş ihtilaf ve Kovid-19 ile ilgili durum nedeniyle Moldova topraklarına da girilmemesi tavsiyesi edildi.

Son zamanlarda ABD ve Avrupa Birliği (AB), Rusya'yı Ukrayna'ya yönelik ‘istila’ planlamakla suçluyor ve Doğu Avrupa'daki askeri varlıklarını artırıyor. Rusya, tüm iddiaları reddederek, Minsk anlaşmalarına uymayan Kiev'in aksine, Ukrayna içi çatışmaya katılmadıklarını ve anlaşmayı ihlal etmediklerini vurguluyor.

Minsk anlaşmaları, ateşkes, temas hattından ağır silahların çekilmesi, ademi merkeziyetçilik ve Donbass'ın özel statüsüne ilişkin yasanın kabul edilmesini kapsayan anayasa reformunu öngörüyor.

Bölgedeki gerilim, Ukrayna'ya silah ve askeri eğitmen tedarik eden ABD ve diğer NATO ülkeleri tarafından körükleniyor. Moskova, Kiev'i askeri maceralara itebileceği için Batı’ya defalarca bölgeye silah göndermeyi durdurma çağrısında bulunmuştu.

Haberi Kaynağından oku: TR Sputnik

Not : Bu haber TR SPUTNİK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Ukrayna
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Dünya

2025 yılında Google'de En Çok Aratılan Başlıklar

Ah Lele Ahlalas Ne Demek? Sosyal Medyada Popüler Olan İfade

Kıbrıs’ta Marangoz Hizmeti Veren En Güvenilir Ustalar

Kuzey Kıbrıs’ta Mobilyacı Arayanlar İçin Güncel Rehber

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle