MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

AFAD'a 45 bin gönüllü başvurdu

Ana SayfaGündemAFAD'a 45 bin gönüllü başvurdu
AFAD'a 45 bin gönüllü başvurdu

Kartepe Zirvesi 2022’de konuşan AFAD Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan, e-devlet üzerinden 45 bin kişinin gönüllülük ...

27 March, 2022, Sunday 16:01
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Kartepe Zirvesi 2022’de konuşan AFAD Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan, e-devlet üzerinden 45 bin kişinin gönüllülük esasına göre AFAD’a başvurduğunu söyledi.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, ‘Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü’ temasıyla düzenlenen Kartepe Zirvesi 2022’nin son gün programında Kızılay özel oturumu gerçekleşti.

AFAD’a e-devlet üzerinden gönüllülük kabulünü yaptıklarını belirten AFAD Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Başkanı Abdulkadir Tezcan, 45 bin gönüllünün göreve başladığını söyledi. Afetler konusunda verilen eğitimler dolayısıyla belli bir seviyeye ulaştıktan sonra yüz yüze eğitimle birlikte sahada olduklarını kaydeden Tezcan, "Aynı şekilde bunu sivil toplum kuruluşlarına da diyoruz. Türkiye'de afet farkındalık eğitimimizde, hedefimiz 51 milyondu. AFAD olarak 56 milyon vatandaşımıza afet farkındalık eğitimi verdik. Bu yıl afet tatbikat yılı. Geçen yıl eğitimlerle insanlar bir bilinç kazandı. Bu seneden sonra öğrendiklerimizi ortaya koyacağız. Türkiye’deki tüm okullarda tahliye tatbikatı yaptık ve şu an hedefimiz 54 bin tatbikat yapmak. Neredeyse 52 binden fazla tatbikat gerçekleştirmiş olduk. Halihazırda yangın tatbikatları ve diğer tatbikatlar devam ediyor” diye konuştu.

81 İLDE İL AFET RİSK AZALTMA PLANI

Geçen yıl 81 ilde İl Afet Risk Azaltma Planlarını bitirdiklerini anımsatan Tezcan, şunları aktardı; “Burada 23 farklı afet türü çalıştık. 23 farklı afet türü hakkında çalışmalar gerçekleştirildi. Bu aslında ne kadar afetselliğinin yüksek olduğunu ve ne kadar çok afete maruz kalabileceğinizin göstergesi. 2013 yılında Türkiye Afet Müdahale Planı devreye alındı. Bu plan öyle bir plan ki bir afet olduğu anda kim, hangi pozisyonda nerede, ne iş yapacak? Sorumlulukları ve sorumluları belirleyen bir plan. Afet anında ki o yönetsel duruşun hiç bir noktasını boş bırakmayan plan. Tek tek planlanmış, tek afet olmadan önce masaya yatırılmış, sadece o kuruma değil, onun ihtiyaç duyabileceği destek çözüm ortaklarıyla beraber masada tartışılmış ve yönetsel olarak afet olduğunda ben ne yapayım sorusu yerine kimin ne yapacağını belli olduğu bir plan” diye konuştu.

Panelin diğer konuşmacaları Manchester Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mukesh Kapıla ve IFRC Türkiye Operasyonlar Müdürü Jonathan Brass ise dirençli toplumlar oluşturmak için mücadele ettiklerini anlattı.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

AfetPlanTatbikatAfad
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Gündem

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Kıbrıs'ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle