MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Bomba iddia: Samsung, Exynos’u bırakıyor mu?

Ana SayfaTeknolojiBomba iddia: Samsung, Exynos’u bırakıyor mu?
Bomba iddia: Samsung, Exynos’u bırakıyor mu?

Geçtiğimiz günlerde Samsung’un ‘Galaxy S’ serisi telefonlarında kullanmak üzere özel bir yonga seti geliştirmeyi düşündüğü ve ilk modeli de ...

25 May, 2022, Wednesday 10:25
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Samsung’un ‘Galaxy S’ serisi telefonlarında kullanmak üzere özel bir yonga seti geliştirmeyi düşündüğü ve ilk modeli de 2025’e kadar piyasaya süreceği ortaya çıkmıştı. Apple’ın yaptığına benzer bir strateji uygulamaya karar veren şirketin gelecek planlarından yeni ayrıntılar geldi.

Güney Kore merkezli kaynaklara göre, Samsung geliştireceği işlemcilerle Apple Silicon’a rakip olmayı hatta onu geçmeyi hedefliyor. Bu kapsamda 1000 kişiden oluşan bir “rüya takımı” kurmak için harekete geçen teknoloji devi, projeye o kadar önem veriyor ki, amiral gemisi segmentte Exynos’u geri plana atabilir.

Samsung Galaxy S23 ve S24, Exynos ile çıkmayabilir

Galaxy S serisi, ABD dahil belirli bölgelerde Qualcomm Snapdragon işlemcilerle piyasaya çıkıyor. Diğer ülkelerde ise Samsung’un kendi geliştirdiği Exynos’u kullanıyor. Şirket bu sene Türkiye başta olmak üzere bazı ülkelerde istisnaya gitmiş ve Galaxy S22‘nin Exynos varyantı bekleniyorken Snapdragon varyantını satışa sunmuştu.

Raporlara göre Samsung, önümüzdeki iki yıl içinde tanıtacağı Galaxy S23 ve Galaxy S24 serilerinde Exynos işlemcileri kullanmayacak. Bu gelişme, her iki amiral gemisinde de, 1000 kişilik ekibin yönetimindeki özel işlemcilerin kullanılacağını akıllara getirse de, kaynaklar tam tersini: S23 ve S24’üntamamen Snapdragon’dan güç alacağını iddia ediyor.

Konuyla alakalı ismi açıklanmayan bir Samsung yetkilisi, “Bu, üst yönetim tarafından uzun vadeli vizyonumuzu hayata geçirmek için alınan cesurca bir karardır” dedi. Her şeyi yolunda giderse firma, 2025 yılında tanıtılması ve Galaxy S25 olarak adlandırılması beklenen amiral gemisinde ilk özel işlemcisine yer verebilir.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Samsung’un özel işlemci üretmesi Apple ile olan rekabetinde etkili olacak mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Teknoloji

Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?

Yurt Dışından Getirilen Telefonların IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Video Boyutu Nasıl Küçültülür?

Warpiris Kart Yönetim Sistemi Ne işe Yarar

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle