MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Borsa günü düşüşle tamamladı

Ana SayfaMagazinBorsa günü düşüşle tamamladı
Borsa günü düşüşle tamamladı

İSTANBUL (AA) - BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 14,09 puan azalırken, toplam işlem hacmi 19,8 milyar lira seviyesinde gerçekleşti ...

05 February, 2022, Saturday 03:05
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İSTANBUL (AA) - BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 14,09 puan azalırken, toplam işlem hacmi 19,8 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,42 ve holding endeksi yüzde 0,90 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,52'yle turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 2,07'yle spor oldu.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, tarım dışı sektörlerde istihdam ocak ayında 467 bin kişi arttı. Piyasada söz konusu verinin, geçen ay ülkede yayılımı hız kazanan Omicron vakaları nedeniyle 150 bin kişi artması bekleniyordu. Verinin ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,9120 ile Ocak 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi görürken, İngiltere'nin 5 yıllık tahvil faizlerinde de 27 ayın en hızlı haftalık artışı kaydedildi.

Analistler, enflasyondaki yükselişe ilişkin endişelerin sürdüğü bir ortamda ABD'de beklentilerin oldukça üzerinde gelen ocak ayı tarım dışı istihdam verilerinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin duruşunu desteklediğini söyledi.

Verinin ardından pay ve tahvil piyasalarında satışların hız kazandığına işaret eden analistler, Rusya-Ukrayna geriliminin gündemdeki yerini korumasının da risk iştahını azalttığını kaydetti.

Analistler, gelecek hafta yurt içinde şirketlerin geçen yılın son çeyreğine ilişkin bilanço açıklamalarının yanı sıra işsizlik oranı ve cari denge verilerinin takip edileceğini belirterek, yurt dışında ise ABD ve Almanya'da ocak ayı enflasyon ve dış ticaret dengesi, İngiltere'de büyüme ve sanayi üretiminin öne çıkacağını bildirdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.990 ve 2.030 seviyelerinin direnç, 1.920 ve 1.880 puanın destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

Not : Bu haber ANADOLU AJANSI tarafından, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Magazin

8 Mayıs 2025: Gökyüzü Bugün Ne Söylüyor? İşte Burçlarınızın Nabzı!

16 Nisan 2025 Günlük burç yorumları

Kral Kaybederse Dizisi Oyuncu Kadrosu Ve Konusu

ANKARA’DA GÜZELLİK VE MODA GÜNÜ SES GETİRDİ

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle