
Latince adı Humbertium covidum olan bu hayvan, Fransa ve İtalya'daki iki farklı bahçede bulundu. Uzmanlar solucanın Asya kökenli olduğunu düşünüyor. Hayvanın Rusya, Çin veya Japonya'dan gelme ihtimali de var.
Genellikle Asya'nın sıcak bölgelerinde bulunan yassı solucanlar, bitki ticaretiyle yanlışlıkla dünyanın dört bir yanına taşınıyor.

Bu hayvanlar eşeysiz olarak üreyebiliyor. Dolayısıyla yabancı oldukları bir çevrede hem ekolojik hem de ekonomik zararlar verebilir.

Neden Kovid adı verildi?
Araştırma ekibi hem pandemide hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak hem de 55 sayfalık araştırma makalesinin çoğunun kapanma esnasında yazıldığı için bu tercihin yapıldığını açıkladı.
Araştırma ekibi hem pandemide hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak hem de 55 sayfalık araştırma makalesinin çoğunun kapanma esnasında yazıldığı için bu tercihin yapıldığını açıkladı.

Araştırmanın başyazarı Jean-Lou Justine, "Pandemide, kapanmada çoğumuz evdeydik. Laboratuvarımız kapalıydı ve saha çalışmaları mümkün değildi" diye konuştu:

Keşfedilen diğer hayvansa Fransa'nın denizaşırı topraklarından Mayotte Adası'nda bulunan Diversibipalium mayottensis.

Hakemli bilim dergisi PeerJ'de dün yayımlanan bulgulara göre iki türün de uzunluğu yaklaşık 3 santimetre. Çekiç başlı yassı solucanların diğer türleri 40 santimetreye ulaşabiliyor.

Bilim insanları, bu fark yüzünden hayvanların şimdiye kadar gözden kaçmış olabileceğini bildirdi.
Parazitoloji uzmanı Justine, "Bu türlerin istilacı olup tüm dünyaya yayılma potansiyeli var." diye konuştu.
Parazitoloji uzmanı Justine, "Bu türlerin istilacı olup tüm dünyaya yayılma potansiyeli var." diye konuştu.
Haberi Kaynağından oku: Yeni Şafak
Not : Bu haber YENİŞAFAK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.






Yorum Yazın