MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

CHP'li Yavuzyılmaz'dan Erdoğan'a gönderme: 'AKP, güneşli bir günün olmasını umut ediyor'

Ana SayfaHaberlerCHP'li Yavuzyılmaz'dan Erdoğan'a gönderme: 'AKP, güneşli bir günün olmasını umut ediyor'
CHP'li Yavuzyılmaz'dan Erdoğan'a gönderme: 'AKP, güneşli bir günün olmasını umut ediyor'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Kilimli sahil yolu, Karaelmas Köprülü Kavşak ve Teoman Duralı Tünellerinin açılışı için Zonguldak’a gelecek ...

05 February, 2022, Saturday 04:42
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Kilimli sahil yolu, Karaelmas Köprülü Kavşak ve Teoman Duralı Tünellerinin açılışı için Zonguldak’a gelecek. Saat 13.00'da Madenci Anıtı'nda yapılacak miting öncesi dünden yollar kapatıldı.

Araçların giriş çıkışına izin verilmezken Erdoğan'ın havanın yağışlı olması durumunda Kilimli sahil yoluna gitmeyeceği konuşuluyor.

Zonguldak şehir merkezini Kilimli ilçesine tünellerle bağlayan yol, 22 Ocak tarihinde Erdoğan tarafından açılıcaktı. 13 Ocak tarihinde fırtınaya teslim olan yol dev dalgalar yüzünden çökmüştü.

Yanlış yapım tekniğiyle denize sıfır ve aynı kotta yapılan yol daha önce de 3 kez çökmüş ve fırtına süresince de işçilerin çalıştırılıp canlarının tehlikeye atıldığı görülmüştü.

"DEVASA BİR KAMU ZARARI"

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, konuya ilişkin Cumhuriyet'e açıklamalarda bulundu. CHP'li Yavuzyılmaz, yoldaki tahribata ilişkin, "Yolun yapım tekniği yanlıştı. Kullanılan malzeme yanlıştı. Yolun yapımıyla ilgili süreçteki iş öncelik sırası da yanlıştı. Yolun üst yapısının tamamlanması gerekirken bu sıralamaya uyulmadı. Önce üst yapıyı yapıp daha sonra da bunların dalgalara teslim olmasına sebep olundu ve ortaya devasa bir kamu zararı çıktı" ifadelerini kullandı.

Bu durumun ilk kez yaşanmadığını dile getiren CHP'li Yavuzyılmaz, "Bu güne kadar toplam 3 kez yaşandı. 4. kez yaşanmasın diye işçilerin canı tehlikeye atılarak neredeyse dalgaların arasında yolu dalgalardan korumak için bir tahkimat yığmaya çalıştılar. Ancak başarılı olamadılar" dedi.

"AKP, GÜNEŞLİ BİR GÜNÜN OLMASINI HAYAL EDİYOR"

"AKP, güneşli bir günün olmasını umut ediyor" diyen CHP'li Yavuzyılmaz şöyle devam etti:

"Aksi takdirde yağışlı ve rüzgarlı bir güne denk gelirse yarın Kilimli sahil yolunda yeni bir sıkıntı yaşanabilir. Bu yol açılsa da Karadeniz'in iklimi dolayısıyla yanlış yol yapım tekniği uygulandığı için felaketler peşi sıra gelebilir. Denize sıfır ve aynı seviyede yol yapmak bu yolun tekrar bozulmasına ve kamu zararının sürmesine devam edecek"

ERDOĞAN GİDECEK Mİ?

AKP'lilerin kamu kaynağını denize gömdüğünü belirten Yavuzyılmaz, Erdoğan'ın havanın güneşli olması durumunda açılışa katılacağını dile getirdi. "Rüzgarlı ve kar yağışı varsa oradaki büyük sıkıntıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözünden kaçırmaya çalışırlar" diyen Yavuzyılmaz, "Erdoğan da yapılan bu yanlışların içinde olduğu için birbirlerinin hatasını örtbas edecekler" dedi.

2002’DE YAPILMAYA BAŞLANDI

Yapımına 2002 yılında başlanılan ve bir türlü tamamlanamayan Kilimli Sahil Yolu, yaklaşık 500 milyon TL’ye mal oldu. Denizle aynı kotta yapıldığı için dalgaların yuttuğu yolun açılışı sürekli ertelenmek durumunda kaldı. En son Erdoğan’ın katılımıyla 22 Ocak’ta gerçekleşecek açılış yine ‘hava mıhalefeti’ nedeniyle iptal edildi.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

YolErdoğanYanlışGüneYavuzyılmaz
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Haberler

Eren Akaslan’ın Yükselişi Devam Ediyor: Yeni Yaşında Dijital Dünyada Daha Büyük Hedefler

Antalya’da Yüzme Eğitimi İçin Öne Çıkan Tercihlerden Biri: AquaWave

Neden Herkes SMILE Lazer’i Konuşuyor? Göz Tedavisinde Sessiz Bir Devrim mi Yaşanıyor?

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Çocuk Kitabı Serileri ile Minik Okurlarına Geniş Bir Külliyat Sunuyor

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle