MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Doğurganlık tedavilerinde kendi spermini kullanan jinekolog en az 21 bebeğin babası çıktı

Ana SayfaHaberlerDoğurganlık tedavilerinde kendi spermini kullanan jinekolog en az 21 bebeğin babası çıktı
Doğurganlık tedavilerinde kendi spermini kullanan jinekolog en az 21 bebeğin babası çıktı

Hollanda’da yaşanan skandal, DNA testi üzerinden biyolojik ebeveynlerin bulunmasını sağlayan Fiom Vakfı'nın araştırması sonucunda ortaya çıktı ...

02 February, 2022, Wednesday 01:37
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Hollanda’da yaşanan skandal, DNA testi üzerinden biyolojik ebeveynlerin bulunmasını sağlayan Fiom Vakfı'nın araştırması sonucunda ortaya çıktı.

Vakfın yürüttüğü araştırma sonucunda, 21 farklı kişiye ait DNA’nın tek bir kişiyle eşleştiği anlaşıldı. Söz konusu 21 çocuğun annelerinin 1973-1986 yıllarında Leinden şehrindeki Elisabeth Hastanesi’de 25 yıldır çalışan Jas Beek isimli jinekolog tarafından tedavi edildiği saptandı. Annelere, tedavide kimliği belirsiz donörlerden alınan spermlerin kullanıldığının söylendiği öğrenildi.

Hastane yönetimi, arşiv dosyalarının zarar görmesi nedeniyle kaç kadını tedavi ettiğinin tam olarak bilinmediğini açıkladığı jinekolog Beek’in 21 çocuk dışında başka kişilerin de biyolojik babası olabileceğini duyurdu.

2019’da hayatını kaybeden doktor Beek'in tedavi ettiği kadınların hastaneye başvurması istendi.

https://twitter.com/DutchNewsNL/status/1488450242630590468

Hastanenin yönetim kurulu üyelerinden Peter Jue, Omroep West'e verdiği demeçte, "Bu doktorun yaptığı kesinlikle kabul edilebilir değil. Bundan etkilenen çocuklar ve ebeveynleri için gerçekten şoka uğradım. 1970'li yıllarda doğurganlık tedavisi henüz çok gelişmemişti. Şunu anlamamız gerekiyor, o dönemde bağışlanan spermle yapılan tedaviler yeni başlamıştı. Buna dair neredeyse hiçbir düzenleme yoktu ve doktorlar bugüne nazaran kendi istedikleri şekilde tedavi uygulamakta daha serbestti" ifadelerini kullandı.

Ülkedeki üçüncü vaka

Beek, Hollanda'da çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda, bağışçılar yerine kendi spermlerini kullandığı belirlenen üçüncü doktor oldu.

Ülkedeki ilk isim Jan Karbaat olmuş, en az 81 çocuğun biyolojik babası olduğu ortaya çıkmıştı. Bir başka jinekolog Jan Wildschut’un da aynı yöntemle 47 çocuğun babası olduğu anlaşılmıştı.

Hollanda'da bir sperm donöründen alınan spermlerle yasal olarak en fazla 25 çocuğun dünyaya gelmesi sağlanabiliyor.

Haberi Kaynağından oku: TR Sputnik

Not : Bu haber TR SPUTNİK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

TedaviSperm
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Haberler

Eren Akaslan’ın Yükselişi Devam Ediyor: Yeni Yaşında Dijital Dünyada Daha Büyük Hedefler

Antalya’da Yüzme Eğitimi İçin Öne Çıkan Tercihlerden Biri: AquaWave

Neden Herkes SMILE Lazer’i Konuşuyor? Göz Tedavisinde Sessiz Bir Devrim mi Yaşanıyor?

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Çocuk Kitabı Serileri ile Minik Okurlarına Geniş Bir Külliyat Sunuyor

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle