Katarakt gözün şeffaf lensini bulanıklaştırır ve kişinin görme fonksiyonunu etkiler. Zamanla yazıları ve cisimleri, renkleri görememeye başlanır. Bunun için en sağlıklı ve kalıcı tedavi katarakt ameliyatı olmaktır.
Günümüzde gözde oluşan katarakt gibi görmeyi engelleyen hastalıklar başarılı bir şekilde katarakt ameliyatı olunarak sorun olmaktan çıkmaktadır.
Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır?
Etrafında bulunan renklerin solması, bulanık görme, bir şeyi okurken zorluk çekme, ışığa duyarlılık gibi durumlar yaşanıyorsa katarakt ameliyatıolunması gerekir. Bunun gibi görmekle alakalı göz sorunu yaşayan herkes bu ameliyatı olmalıdır.
Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?
Gözde bulunan lens zamanla kalınlaşır, değişir ve bozulur bu gibi durumlarda katarakt oluşur. Etrafında bulunan cisimleri görmede zorlanma, çift görme, gece görüşünde zorluk, gözde uçuşan parlak nesneler katarakt belirtileridir.
Katarakt Türleri Nelerdir?
Katarakt türleri olarak; yaşa bağlı katarakt, ikincil katarakt, doğumsal katarakt, presenil katarakt, travmatik katarakt ve komplike katarakt türleri katarakt ameliyatı ile tedavi edilmektedir.
Akıllı Lens Nedir?
Üç odaklı göz içi lenslere akıllılens denir ve bu lensler katarakt ameliyatında takılması uygun görülen hastalara takılarak görmesi sağlanır.
Akıllı Lenslere Neden İhtiyaç Duyulur?
Görme fonksiyonunu kaybeden gözün tekrar görmesi ve kalıcı bir çözüm bulunması için akıllı lenslere ihtiyaç duyulur.
Çok Odaklı Göz İçi Lens Çeşitleri Nelerdir?
Çok odaklı göz içi lensleri, monofokal tek odaklı, multifokal çok odaklı ve trifokal 3 odaklı lensler olarak ayrılmaktadır.
Akıllı Lens Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?
Bu operasyonda her iki göz farklı günlerde ameliyat edilir. Akıllı lens operasyonunda gözlerdeki değişen ve bozulan lensler çıkartılarak yerlerine akıllı lensler yerleştirilir. Hastanın gözüne göz bandı konularak operasyon tamamlanır bu bantlar doktor tarafından bir gün sonra alınır ve hasta günlük yaşamına döner.
Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Ameliyat sonrasında hastalar doktor damlasını kullanmalı ve gözü herhangi bir darbeye karşı korumalıdır. Yüz üstü yatmamaya ve 1 hafta gözleri suya değdirmemeye dikkat etmelidir.
Akıllı Lenslerin Avantajları Nelerdir?
Gözlük kullanmayan ve sevmeyen kişiler akıllı lens taktırarak bu sorundan kurtulur ve her işlerini kolayca yapabilir. Akıllı lensler ömür boyu kullanılır ve son derece güvenli ve sağlıklıdır.
Akıllı Lens Fiyatları
Genel kapsamda akıllı lenslerin fiyatlarını lensin türü, ameliyatın yapılacağı yer ve doktor, hastanın gözünün durumu gibi etkenler etkilediği için değişmektedir.
Retina Dekolmanının Nedenleri Nelerdir?
Gözde bulunan vitreus sıvısının azalması ve büzüşmesi retina dekolmanı oluşmasını sağlar ayrıca ilerleyen yaş, yüksek derecede miyop, genetik kalıtımsallar ve göz ameliyatları retina dekolmanına nedenleridir.
Genel itibariyleretina dekolmanıson derece ciddiye alınması gereken riskli bir göz hastalığıdır. Bu hastalıklı kişiler mutlaka zaman kaybetmeden bir göz doktoru tarafından muayene edilmeli ve tedaviye başlamalıdır. Önemsemeyen ve üzerinde durulmayan göz bulanıklığı, yakını ve uzağı görememe gibi görme sorunlar dahada ilerleyerek kişinin kör olmasına ve tamamen görmesini engelleyebilir. Bunun için gözle ilgili bir sorun yaşandığında mutlaka aksatılmadan bir göz doktoruna gözükmesi gerekir.
Retina Yırtığı ve Dekolmanı Nasıl Teşhis Edilir?
Genel kapsamda retina dekolmanı ve yırtığı göz doktorları tarafından muayene edilerek teşhis edilir.
Retina Dekolmanı İçin Risk Faktörleri Nelerdir?
Kişilerde gözde ışık çakması ve siyah noktaların uçuşması gibi etkenler ile başlayan retina dekolmanı zamanında teşhis ve tedavi edilmezse körlüğe sebep olur.
Retina Yırtığı ve Dekolmanı Nasıl Tedavi Edilir?
Retina yırtığı ve dekolmanı oluşan kişiler hemen doktora muayene olursa doktorlar bu hastalığı lazer ile tedavi edebilir. Ancak geç teşhiste ve ilerleyen durumunda retina dekolmanı ameliyat ile tedavi edilebilir.
Yorum Yazın