MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Meyve ağaçlarında aşılama ve budama nasıl olmalı?

Ana SayfaGündemMeyve ağaçlarında aşılama ve budama nasıl olmalı?
Meyve ağaçlarında aşılama ve budama nasıl olmalı?

KO-MEK’te Meyve Ağaçlarında Aşılama ve Budama kursuna katılan kursiyerleri, güneşli havanın da etkisiyle bahçelerde pratik yapmaya başladı ...

22 April, 2022, Friday 11:03
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

KO-MEK’te Meyve Ağaçlarında Aşılama ve Budama kursuna katılan kursiyerleri, güneşli havanın da etkisiyle bahçelerde pratik yapmaya başladı.

KOCAELİ İGFA- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (KO-MEK), teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimler de devam ediyor. Uygulamalı eğitimleri yerinde ve eğitmenler eşliğinde birebir görerek öğrenen, KO-MEK Kandıra Meyve Ağaçlarında Aşılama ve Budama kursu kursiyerleri bahçede uygulama yaptı. Meyve Ağaçlarında Aşılama ve Budama kursiyerleri güneşli bir havada meyve ağaçlarında aşılama ve budama alanında bol bol pratik yaparak öğrenmenin tadını çıkardı.

BUDAMANIN İNCELİKLERİ ANLATILDI

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen, Meyve Ağaçlarında Aşılama ve Budama kursunda; farklı yaş ve türde meyve ağaçlarının bulunduğu bahçede budamanın amaçları esasları anlatıldıktan sonra işlemde sezonun, anacın, meyve tür ve çeşidinin, yaşın, iklimsel faktörlerin budamaya olan etkileri üzerinde duruldu. Dikim, şekil, verim ve gençleştirme budamaları elma, armut, kayısı, kiraz ve ceviz ağaçlarında uygulamalı olarak anlatılmış olup, ilaveten farklı budama tekniği gerektiren asmada da uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Budamada daha çok klasik ağaçlarda uygulanan Goble ve Modifiye Lider budama sistemleri üzerinde duruldu.

AŞILAMA İŞLEMİ YAPILDI

Aşılama konusu ise özellikle dönemsel nedenlerden dolayı ancak birçok meyve türünde uygulanan yarma kalem aşısı ile cevizde çeşit değiştirmeye yönelik, kabuk altı aşı olarak ifade edilen aşı metotları uygulamalı olarak ele alınmıştır. Ancak göz aşılarından olan yonga, yama aşılarından teorik olarak bahsedildi.

EL BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİLER

İlkbaharın gelmesiyle birlikte Kandıra Meyve Ağaçlarında Aşılama ve Budama kursiyerleri, güneşli havanın da etkisiyle bahçelerde pratik yapmaya başladı. Oldukça geniş alanda farklı meyve ağaçlarının üzerinde aşılama ve budama yapan kursiyerler ellerinde testere ve bıçakla bol bol pratik yaparak el becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

BudamaAşıEğitimUygulamalı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle