MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Niğde'de 327 arı üreticisine 108 ton şeker dağıtıldı

Ana SayfaHaberlerNiğde'de 327 arı üreticisine 108 ton şeker dağıtıldı
Niğde'de 327 arı üreticisine 108 ton şeker dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye genelinde arı üreticileri için toplam 16 bin ton besleme şeker dağıtımı gerçekleştiriyor. Murat Karakaya / NİĞDE ...

27 April, 2022, Wednesday 18:23
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye genelinde arı üreticileri için toplam 16 bin ton besleme şeker dağıtımı gerçekleştiriyor.

Murat Karakaya / NİĞDE İGFA- Niğde'de ise Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinatörlüğünde arı üreticilerine yönelik kovan başına 2,4 kilogram olmak üzere toplam 4 tırdan oluşan 108 tonluk şeker dağıtımına başlandı. İlkbahar mevsiminde yeterli polen oluşumuna kadarki dönemde arı ölümlerini engellemek amacıyla yapılan çalışmada, Niğde'de arı yetiştiriciliği yapan Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı ve işletmesi aktif olan arı yetiştiricilerine toplam 108 ton toz şeker dağıtımı yapıldı.

Kovan başına 2,4 kilogram olmak üzere toplam 4 tırdan oluşan 108 tonluk Besleme Şeker Dağıtım programına Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ünal ve çok sayıda arı yetiştiricisi üretici katıldı. Niğde Merkezle birlikte ilçelerde 327 arı üreticisi şeker dağıtımından yararlanacak. Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin: " Bu sezon üreteceğimiz ballar bereketli olsun inşallah. Geçtiğimiz günlerde Arıcılar Birliği Başkanımızı ziyaret ettiğimizde şeker ihtiyaçlarını olduğunu söylemişti. Biz de bunun üzerine Türk Şeker ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kısa zaman içinde 4 tır ve 327 üretici arıcımıza yetişecek şekilde şekerin dağıtımına başlıyoruz. Ben üreticilerimize hayırlı bereketli olmasını diliyorum." dedi.

BAŞ: "327 ÜRETİCİMİZE 108 TON ŞEKER DAĞITIYORUZ"

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş: "Şeker dağıtım programımızda bir aradayız, burada. Bakanlığımız arıcılık sistemine kayıtlı 327 üreticimize 108 ton şeker dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Üreticimize kovan başına 2,4 kilogram şeker dağıtımını gerçekletiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

ÜNAL: "SEVİNÇLİYİM, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Niğde İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ünal: "Çok sevinçliyim. Arıcılarımızın ihtiyacı olan besleme şekeri konusunda 10-15 gündür yapılan yoğun çalışma ve özellikle bakanımızın talimatıyla Türkiye genelinde 16 bin ton şeker dağıtıldı. Bazı iller dağıtıma bir hafta önce başladılar. Bizler de bugün itibariyle dağıtıma başlamış bulunmaktayız. Başta sayın bakanıma, sayın valime, sayın tarım il müdürüme göstermiş oldukları gayretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Tarım ve Orman Bakanımıza ilimiz ziyaretlerinde 2 tır daha şeker eklemesi yapılmasını rica ettim. İnşallah o da kısa süre içinde hazırlanacak." dedi.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

ArıÜreticiNiğdeŞekerDağıtım
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Haberler

Eren Akaslan’ın Yükselişi Devam Ediyor: Yeni Yaşında Dijital Dünyada Daha Büyük Hedefler

Antalya’da Yüzme Eğitimi İçin Öne Çıkan Tercihlerden Biri: AquaWave

Neden Herkes SMILE Lazer’i Konuşuyor? Göz Tedavisinde Sessiz Bir Devrim mi Yaşanıyor?

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Çocuk Kitabı Serileri ile Minik Okurlarına Geniş Bir Külliyat Sunuyor

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle