MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Rizelilerle buluşan İmamoğlu: Yeterince kutuplaşıyoruz, derneklerimiz özgür olmalı

Ana SayfaGündemRizelilerle buluşan İmamoğlu: Yeterince kutuplaşıyoruz, derneklerimiz özgür olmalı
Rizelilerle buluşan İmamoğlu: Yeterince kutuplaşıyoruz, derneklerimiz özgür olmalı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’daki Rize Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Hemşehri derneklerinin sağlam bir zemine oturtulması ...

06 April, 2022, Wednesday 17:28
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’daki Rize Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti. Hemşehri derneklerinin sağlam bir zemine oturtulması gerektiği uyarısında bulunan İmamoğlu, “Bu bir ayrışma zemini olmamalı. Bu bir kutuplaşma zemini olmamalı. Zaten yeterince kutuplaşıyoruz. Yeterince ayrışıyoruz. Yeterince ne yazık ki çatıştığımız alanlar oluyor. Bu alan, kucaklaşma olmalı, omuz omuza olmalı. Bir derneğin, bir vakfın yürütülebilmesi, sürdürülebilmesi, bir siyasi makama, bir siyasi kişiliğe bağlı kalmamalı. Bizim derneklerimiz, vakıflarımız ya da bu tür sivil toplum kuruluşlarımız, aynı zamanda özgür olmalı” dedi.

İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Selamiali Mahalllesi’ndeki Rize Dernekleri Federasyonu’nu (RİDEF) davetli olarak ziyaret etti. RİDEF Başkanı Hasan Başça ile Rize Dernekleri ve Vakıfları Birliği (RİDEVA) Başkanı Recep Albayrak, ziyaretlerinden dolayı İmamoğlu’na teşekkürlerini sundu. RİDEF ve RİDEVA’nın güçlü bir çatı oluşturmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, “Zira bu tür yapılar ve dernekler, çoğu zaman sağlıklı bir araya gelmeyi başaramıyorlar. Dünyada nadirdir, belki de tektir ki, ülkemizde bir hemşehri dernekçiliği geleneği var” dedi. Bunun sebeplerinden birinin yoğun göç olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “İnsanlar, gittiği yerlerde kültürlerini yaşatmak ve belki dayanışmak, belki birtakım eksiklikleri giderme noktasında böyle bir gereksinim duymuşlar, ihtiyaç duymuşlar ve böyle bir alan gelişmiş ülkemizde” dedi.

“ÜÇÜNCÜ BİR UNSURA GEREK YOK”

İstanbul’un dernekleşmenin ana merkezi konumunda olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Bu hemşehri derneği meselesini anlamlı, sağlıklı bir zemine oturtamaz isek, bu, faydası kadar zarar vermeye de aday bir durumdur. Bunu sağlıklı zemine oturtmaktan kastım, iyi tanımlamaktan geçiyor. Benim açımdan hemşehri derneklerinin en önemli vazifesi, yöresini unutmamak. Bir; bu şehirdeki insanlara kültürünü anlatmak, medeniyetini, sanatını anlatmak, müziğini anlatmak, mutfağını anlatmak ve hatta kendi yöresinin insanına onları yaşatmak ve o geleneğin daha ilerleyen yıllara aktarılmasını sağlamak. İkincisi de yöresini unutmamak. Yani yöresinin kalkınması, yöresindeki insanların iyi koşullarda yaşaması, varsa eğitimde eksiği onu ortadan kaldırmak, çocuklarının iyi eğitim alması, çocuklarının gurbete gittiğinde bursla veya başka unsurlarla desteklenmesi gibi; yöresini unutmalı. İki unsur. İnanın yanına bir üçüncüye gerek yok” diye konuştu.

“DERNEKLER AYRIŞMA ZEMİNİ OLMAMALI”

“Buna oturduğu zaman, hiç kimsenin ayakları birbirine basmaz” diyen İmamoğlu, “Yani bu bir ayrışma zemini olmamalı. Bu bir kutuplaşma zemini olmamalı. Zaten yeterince kutuplaşıyoruz. Yeterince ayrışıyoruz. Yeterince ne yazık ki çatıştığımız alanlar oluyor. Bu alan kucaklaşma olmalı. Omuz omuza olmalı” uyarılarında bulundu. RİDEVA’nın Üsküdar’da merkez binasını inşa ettiği bilgisini alan İmamoğlu, “Kendi yerini yapmak ve kendi yağıyla kavurulma kavramı önemli bir şey. Zaten bir derneğin, bir vakfın yürütülebilmesi, sürdürülebilmesi, bir siyasi makama, bir siyasi kişiliğe bağlı kalmamalı. Bizim derneklerimiz, vakıflarımız ya da bu tür sivil toplum kuruluşlarımız, aynı zamanda özgür olmalı. Niye? Bu çatı herkese açık. Bu çatıda siyaset yok. Yani şu masada her siyasi görüşten insan olabilir. Burada Rizelidir, o kültürü yaşıyordur, yaşatıyordur ve anlatıyordur. Bu kavram geçerli. Onun ötesindeki hiçbir kavram bu masada geçerli olmamalı. O bağlamda, sivil toplum kuruluşlarının bağımsız olması kavramı mühim. Bu attığınız adını çok kıymetli buluyorum. Allah tamamına erdirsin. Bizim de mutlaka çorbada tuzumuz olacaktır, olur. Size katkı sunarız” ifadelerini kullandı.

“UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Üsküdar’da sağlıklı ve sağlam projeler ürettiklerini aktaran İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Uyum içinde çalışmaya gayret ediyoruz. Gerçekten Üsküdar'a ayrı bir önem verdiğimizi de bilmenizi isterim. Projelerimizin çok yakın zamanda çoğunun bittiğini, zaten bir kısmının da bittiğini görüyor ve görecek olacaksınız. Son olarak şunu söyleyeyim: Memleketimizin her tarafı cennet. Bu güzel vatanın her tarafı güzel, her insanı güzel. Gerçekten 85 milyon insanı, çok değerli ve çok nadide. Bu toplumun birliği, beraberliği, kardeşliği için hep beraber mücadele etmeliyiz. Bu şehir de bu karma memleketin çok kıymetli bir harmanı. Dolayısıyla İstanbul'daki vazifemiz bu anlamda da çok büyük. Rize kıymetli bir kent. Rize'nin çok değerli devlet insanları var; Sayın Cumhurbaşkanımız, geçmişte benim de çok tanıdığım Mesut Yılmaz, rahmetli, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Bizim partimizden, Genel Başkanlığımızı yapmış Murat Karayalçın. Çok kıymetli devlet insanları da yetiştirmiş bir şehrimiz. İnşallah bu Ramazan ayının bütün güzel duygularını yaşadığımız, paylaşmanın, dayanışmanın, birbirini sevmenin, aynı zamanda barışın… İnancımızın, İslam'ın bir kelime anlamında barıştır. Dolayısıyla bütün dünyaya, yakın çevremize barışı ve huzuru sağladığınız bir ay olsun bu Ramazan ayı. Temennimiz odur” dedi.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

İmamoğluİnsanDernekleriYeterinceRize
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle