MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Türkiye'den Biden'a 1915 tepkisi... İkiyüzlülük!

Ana SayfaDünyaTürkiye'den Biden'a 1915 tepkisi... İkiyüzlülük!
Türkiye'den Biden'a 1915 tepkisi... İkiyüzlülük!

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ...

24 April, 2022, Sunday 16:22
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, yetkili bir karar olmadan 1915 olayları için 'soykırım'ın kullanılmasının iki yüzlülüklerin en bariz örneği olduğunu kaydetti.

ANKARA (İGFA)- ABD Başkanı Joe Biden 1915 olayları açıklamasında bir kez daha "soykırım" ifadesini kullandı. Biden'a tepki Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Talihsiz beyanı reddediyor, yanlışta ısrar edenleri kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada tarihten husumet çıkarmaktan başka amaca hizmet etmeyen tek taraflı ve seçici yaklaşımlar ahlaken sorunlu, siyaseten art niyetlidir. İnsani ve vicdani duruş, etnik ve dini ayrım gözetmeksizin o dönemde yaşanan tüm acıların anılmasını gerektirdiğinin altı çizildi.

Açıklamada "Türkiye, Ermeniler dahil tüm Osmanlı nüfusunun yaşadığı acıları saygıyla anmaktadır. Bu acıları siyasete malzeme yapma girişimlerini reddediyoruz. Türkiye, 1915 olayları gibi tarihin tartışmalı dönemlerinin önyargısız biçimde, bilimsel ve hukuki esaslar çerçevesinde araştırılması ve adil bir hafızaya ulaşılması gerektiği görüşündedir. Bu anlayışla Türkiye, Ortak Tarih Komisyonu kurulmasını önermiş, arşivlerini açmıştır. Türkiye, bölgesinde ve dünyada barış ve istikrarın hakim olması, işbirliği ruhunun öne çıkması için çaba göstermektedir. Ermenistan’la başlatılan normalleşme girişimi bu anlayışın bir başka tezahürüdür" ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bazı batılı liderler son günlerde “soykırımın” ancak mahkeme kararıyla tespit edilebileceğini savunuyor. Doğru! Aynı kişilerin, yetkili bir mahkeme kararı olmadan #1915 olayları için “soykırım” kelimesini siyasi saiklerle kullanmaları ise iki yüzlülüklerinin en bariz örneğidir" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1518196916634402817

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Dışişleri1915 Olayları
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Dünya

2025 yılında Google'de En Çok Aratılan Başlıklar

Ah Lele Ahlalas Ne Demek? Sosyal Medyada Popüler Olan İfade

Kıbrıs’ta Marangoz Hizmeti Veren En Güvenilir Ustalar

Kuzey Kıbrıs’ta Mobilyacı Arayanlar İçin Güncel Rehber

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle