MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Yavaş'tan afet bilgilendirme raporu

Ana SayfaGündemYavaş'tan afet bilgilendirme raporu
Yavaş'tan afet bilgilendirme raporu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, bir haftadır başkentte yaşanan şiddetli yağışların sonuçları ve belediyenin çalışmalarını ...

21 June, 2022, Tuesday 14:14
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, bir haftadır başkentte yaşanan şiddetli yağışların sonuçları ve belediyenin çalışmalarını içeren raporu paylaştı.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Afet Bilgilendirme Raporu'nu sundu.

Başkan Yavaş, son üç yılda belediyenin enerji giderlerinin 500 milyon liradan 2 milyar liraya çıkmasına ve Ankaralı'nın kullandığı su fiyatını yarı yarıya düşürmelerine rağmen, kentin altyapısına 2 kat daha fazla yatırım yapıldığını açıkladı.

2019 yılından bu yana Ankara’da sel açısından kritik bölgelerde 102 adet yağmur suyu hattı çalışması yapıldığını belirterek, “Bir yılda düşen ortalama yağış miktarının yarısı kadar 5 günde yağış aldık. Buna rağmen, altyapı yatırımı yaptığımız 102 bölgenin neredeyse tamamında sorun yaşamadık. Yeni yapılan hiçbir altgeçitte su taşkını gerçekleşmedi. 2005 – 2018 yılları arasında suyun metreküp fiyatı ortalama 1.6 dolardı; yani bugünün parasıyla tonu 28 liraya su satıldı. ASKİ’nin milyarlarca lirası Fen İşleri’nin yatırımlarına aktarılırken, kendi yapması gereken altyapı yatırımları sürekli ötelendi. Biz ise bugünkü koşullarda 0.7 dolara temiz suyu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz" diye konuştu.

Yavaş, "Yıllarca ihmal edilen projeler. Bunlar ASKİ’nin olmazsa olmaz projeleriydi. Biz bu projelerin birçoğunu yaptık ya da yapıyoruz" dedi.

https://twitter.com/ankarabbld/status/1539185846028582913

“DERELERİN ÜSTÜ KAPATILDI”

Ankara’da 5 günde, yıllık yağışların yarısı kadar yağış yaşandığını kaydeden Yavaş, kendisinden önceki belediyecilik hatalarından ve iklim krizinin etkilerinden bahsederek, “Derelerin üstleri imara açıldı. Kentimizde artık su, bu yanlış uygulamalar neticesinde toprakla buluşamaz halde. Çarpık kentleşme tercih edilip, müteahhitlerin gözü doymaz para hırslarına hizmet edildi" dedi.

Ankara’da geçmişte 27 adet derenin üstünün tamamen ya da kısmen kapatıldığını belirten Yavaş, Devlet Su İşleri’nin 2013 yılında Ankara’daki sel taşkınlarına karşı riskli olan 16 bölgede yapılması gereken çalışmaları ABB’ye bildirdiğini ancak dönemin yönetimi tarafından hiçbir çalışmanın yapılmadığnı kaydetti.

Hatırlanacağı gibi Ankara’da 4 kişi yağışlar sebebiyle hayatını kaybetmişti.

https://twitter.com/mansuryavas06/status/1539164364061741056

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

AnkaraYavaşYağış
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Gündem

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Kıbrıs'ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle