MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Çöpler Oyuncak Oldu

Ana SayfaGündemÇöpler Oyuncak Oldu
Çöpler Oyuncak Oldu

MÜSİAD Kadın İnegöl Şubesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Sıfır Atık” kapsamında “İnegöl İçin El Ele, Çöpten ...

03 June, 2022, Friday 18:44
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

MÜSİAD Kadın İnegöl Şubesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Sıfır Atık” kapsamında “İnegöl İçin El Ele, Çöpten Hayallere” ismiyle oyuncak yapımı yarışması düzenlendi. Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı bugün İnegöl Kent Müzesinde gerçekleştirildi.

MÜSİAD Kadın İnegöl Şubesi ile Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Sıfır Atık” projesi kapsamında “İnegöl İçin El Ele, Çöpten Hayallere” ismiyle oyuncak yapımı yarışması düzenledi. Sıfır Atık projesi kapsamında sanayideki mobilya ve koltuk firmalarının ahşap, kumaş ve sünger atıklarını değerlendirmek ve işlevsel hale getirmek amacıyla; Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile MÜSİAD Kadın İnegöl şubesi iş birliği yaparak, mobilya sanayisinde kullanılmayan atıklardan oyuncaklar tasarlayıp bu özel sergiyi oluşturdular.

YARIŞMA SÜRECİ

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile MÜSİAD Kadın İnegöl Şubesi arasında yapılan ve Kaymakamlığın onayıyla imzalanan protokol ile etkinlik süreci başlatıldı. Yapılan protokol gereği; İnegöl’de faaliyet gösteren MÜSİAD üyesi firmalardan atık olarak nitelendirilen tüm malzemeler MÜSİAD Kadın İnegöl Başkanı Ülkü Kocaoğlu’nun koordinesinde okula nakledildi. Koltuk kumaşları, sünger, elyaf, sünger kırpıntıları, ahşap ve tahta parçaları, düğme, boncuk, süsleme için kullanılan taş ve pullar okul müdürlüğünce belirlenen bir depoda stoklandı.

Oluşturulan bir komisyon tarafından toplanan atık ürünler incelenip öğrencilerin sağlık ve güvenliği göz önünde bulundurularak ayrıştırıldı. Okul müdürlüğünce oluşturulan projenin yürütücü komisyonu tarafından hazırlanan yarışma şartnamesi ile duyuru yapılıp para ödüllü olarak planlanan yarışmaya katılmak isteyen öğrencilere istedikleri sayıda oyuncakla katılabilecekleri bildirildi. Katılmak isteyen öğrencilere gerekli olan tüm malzemeler yürütücü komisyon tarafından teslim edilerek danışman öğretmenlerin rehberliğinde tasarladıkları oyuncakların üretime dönüşmesi sağlandı.

200 ÜRÜN GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Öğrencilerin atık malzemelerden ürettikleri 200’e yakın ürün, bugün İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda düzenlenen sergiyle görücüye çıktı. Aynı zamanda yarışmanın ödül töreni de sergi açılışında gerçekleştirildi. Sergilerin merkezi haline gelen özel bir mekan olan İnegöl Kent Müzesi’nin 152. Sergisi olma özelliğini taşıyan “İnegöl İçin El Ele, Çöpten Hayallere” sergisi, yoğun katılımla açıldı.

“ÇEVRENİN BİZE İHTİYACI YOK AMA HEPİMİZİN ÇEVREYE İHTİYACI VAR”

Sergi açılışında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Doğlar Dağ, MÜSİAD Kadın İnegöl Başkanı Ülkü Kocaoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru yarışma süreci ve projeye ilişkin konuşmalar yaptı. Belediye Başkanı Alper Taban da kürsüye gelerek açılış öncesi davetlilere hitap etti. Sıfır Atık konusunun Emine Erdoğan’ın ilgi ve alakasıyla iyi bir noktaya ulaştığını vurgulayan Başkan Taban, “Tabi buna benzer pek çok konu başlığımız var. İsraf dinimizce de haram, bunu da hatırlatmak isterim. Elimizdeki her türlü unsuru en güzel şekilde değerlendirmekle mükellefiz. Çıkan bu atık pozisyonundaki ürünlerin de böylesine yeniden güzel bir değere dönüşmesi çok daha büyük bir kıymet. Buradaki ürünler aynı zamanda köy okullarımıza verilecek. Nereden bakarsanız bakın her yönüyle kazanılmış bir durum söz konusu. Çevrenin bize ihtiyacı yok ama hepimizin çevreye ihtiyacı var. Bunun için herkesin çaba ve gayretini ortaya koymasını istiyoruz” dedi.

OYUNCAKLAR KÖY OKULLARINA VERİLECEK

Konuşmalar sonrası dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi. Birinciye 1000 TL, İkinciye 750 TL, Üçüncü ve Dördüncüye 500 TL, Mansiyon Ödülüne ise 250 TL olmak üzere öğrencilere toplamda 3000 TL’lik ödül takdim edildi. Öte yandan, 30 Haziran’a kadar açık kalacak serginin ardından, üretilen oyuncakların tamamı protokol gereği Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önerisiyle dezavantajlı bölgelerdeki köy okullarının anasınıflarına hediye edileceği kaydedildi.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Gündem

Mhp Lideri Devlet Bahçeli: "Uzak Şehir'i Kaçırmadan İzliyorum"

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Ses Yalıtımlı panel

  • Radyofrekans ile Ağrı Tedavisi
  • Atardamar Nedir?
  • Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
  • Beyinde Damar Tıkanıklığı Neden Olur?
  • Damar Hastalıkları Belirtileri
  • Hemoraji Nedir?
  • Heparin Nedir?
  • Baş Ağrısında Orta Meningeal Arter Embolizasyonu
  • Kronik Subdural Kanamada Embolizasyon
  • Varis Tedavisinde Radyofrekans Yöntemi
  • Osteoid Osteoma Radyofrekans Ablasyon
  • Vertebroplasti Nedir?
  • TIPS Nedir?
  • Ameliyatsız Karaciğer Hemanjiomu Tedavisi
  • Kronik Prostatitte Embolizasyon Tedavisi
  • Bronşiyal Arter Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümör Ablasyon Tedavisi
  • Kemoembolizasyon (TAKE) Nasıl Yapılır?
  • Hemoroid Embolizasyonu Nedir?
  • Karaciğer Tümörü Tedavisinde Radyoembolizasyon
  • Prostat Embolizasyonu Başarı Oranı
  • Paratiroid Nodül Ablasyonu
  • Kafa İçi Basınç Artışına Neden Olan Serebral Venöz Bozukluk
  • Tiroid Nedir?
  • Sertleşme Sorunu Tanısında İleri Görüntüleme Teknikleri
  • Penil Venöz Kaçak Tedavisi
  • Miyom Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Eagle Sendromu Tedavisi
  • Beyin Anevrizması Embolizasyonu
  • Hidrosel Tedavisi
  • Ameliyatsız Fıtık Tedavisi
  • Tiroid Ameliyatı ve Embolizasyonu Farkı
  • Bel Fıtığı Tedavi Yöntemleri
  • Toplardamar Nedir?
  • Tıbbi Onkoloji Nedir?
  • Omurilik Nedir?
  • Omurga Anatomisi
  • Nodül Nedir?
  • Kanser Çeşitleri Nelerdir?
  • Ablasyon Nedir?
  • Anevrizma Nedir?
  • Topuk Dikeni Belirtileri
  • Kulak Çınlaması Neden Olur?
  • Biyopsi Alınması Tehlikeli Midir?
  • Diyabetik Ayak İyileşir Mi?
  • Serebrovasküler Hastalıklar
  • Karaciğer Kanseri Erken Evre Belirtileri
  • Stent Takıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
  • Kanser Çeşitleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle