SON GELİŞME
--:--:--

Göç etmeyen leylek Tekirdağ’ın maskotu oldu

TEKİRDAĞ(AA) – Kış dönemini sahil şeridinde geçiren leyleği gören kent sakinleri fotoğrafını çekerken olta balıkçıları da leyleği elleriyle …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Göç etmeyen leylek Tekirdağ’ın maskotu oldu

TEKİRDAĞ(AA) – Kış dönemini sahil şeridinde geçiren leyleği gören kent sakinleri fotoğrafını çekerken olta balıkçıları da leyleği elleriyle besliyor.

Kent sakinlerinden Meltem Özgün, AA muhabirine, insanlara iyice alışan leyleğin kaçmadığını söyledi.

Leyleğin Tekirdağ’ın en sevimli simgesi olduğunu belirten Özgün, “Normalde leyleğin göç etmesi gerekiyor ama gitmemiş. Kış olmasına rağmen burada. İnternetten paylaşımlardan görüyorduk. Bugün Çorlu ilçesinden ailece buraya gelmiştik, gezerken görünce fotoğraf çektik.” dedi.

Emin Edebali de sahilde sürekli olta balıkçılığı yaptığını ve tuttuğu balıklarla leyleği de beslediğini anlattı.

Leylek sahilde olduğu sürece ona sahip çıkmaya devam edeceklerini aktaran Edebali, “Leyleğimiz her gün burada dolanıyor. Biz de olta balıkçıları olarak her gün severek besliyoruz. Bize de alıştı, her gün elimizden balık yiyor. Şehrin maskotu oldu ama hayvanı kollamak lazım, kimsenin ürkütmemesi gerekiyor.” diye konuştu.

Fotoğraf tutkunu Mehmet Emre Bingül ise her gün yüzlerce kişinin leylekle fotoğraf çektirdiğini belirterek, “Ben de leyleğin birçok fotoğrafını çekerek güzel bir arşiv oluşturdum. Leylek kentin maskotu haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Not : Bu haber ANADOLU AJANSI tarafından, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Alüminyum Doğrama Pencere
Alüminyum Doğrama Pencere
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması