SON GELİŞME
--:--:--

Doğalgaz krizinde son durum: Sanayi sektörü ve haneler nasıl etkilenecek?

İran’dan alınan doğalgazın kesilmesi ve bu paralelde elektrik üretiminde doğalgazın yetersiz olması nedeniyle sanayi tesislerinde üretimin …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Doğalgaz krizinde son durum: Sanayi sektörü ve haneler nasıl etkilenecek?

İran’dan alınan doğalgazın kesilmesi ve bu paralelde elektrik üretiminde doğalgazın yetersiz olması nedeniyle sanayi tesislerinde üretimin durmasının yankıları devam ederken, İran makamları, sorunun ülkelerinden değil, Türkiye’den kaynaklandığını öne sürdüler.

Enerji uzmanı Ali Arif Aktürk, bu kesintinin hanelere ve sanayii sektörüne nasıl yansıyacağını, Cumhuriyet TV’ye anlattı.

Söz konusu sorunun öngörülebilir olduğunu ve önceden tedbir alınması gerektiğini belirten Aktürk, ”Bizim bunların hepsini senaryo olarak çalışmamız gerekiyordu. Hiçbirinin senaryolarında bunun olmadığını gördüm. Kimse önlemini almadı. İhracata dayalı büyüme modeli hedefledik ama üretim yapamıyoruz. Özellikle kesintinin etkileyeceği sektörler var. Bunlardan bazılarında gaz kesilmeyecek. 5-6 milyar doalarlık bir zarar bekleniyor” dedi.

İhracat bağlantılarının yetiştirilemeyeceğini ve çalışan işçilerin de etkileneceğini açıklayan Aktürk, şu ifadeleri kullandı:

”Bizim zaten enflasyonumuz yüksek çıktı. Üründeki arz talep dengesi de sağlanamayabilir. Arz talep dengesizliği olabilir. İran bu karara devam ederse, kesintiler de devam edecek. Konutlarda doğrudan bir gaz kesintisi olmaz. Ancak elektirik kesintileri gezdirilebilir, ister istemez kombinizi ve kazan dairenizi çalıştıramayabilirsiniz. Bu da dolaylı kesintiye neden olur. Dolayısıyla konutlarda da kesinti önlemi alınabilir.”

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
400 Bin TL’nin aylık getirisi nedir?
400 Bin TL’nin aylık getirisi nedir?
Hurda Fiyatları 2025! Hurda Bakır, Alüminyum, Kablo Fiyatları
Hurda Fiyatları 2025! Hurda Bakır, Alüminyum, Kablo Fiyatları
KKTC Döviz kurlarındaki son durum (Dolar, Euro, Sterlin) 15 Ekim 2025
KKTC Döviz kurlarındaki son durum (Dolar, Euro, Sterlin) 15 Ekim 2025
Serbest Piyasada Dolar ve Euro’da Son Durum
Serbest Piyasada Dolar ve Euro’da Son Durum
Altın Fiyatlarında Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?
Altın Fiyatlarında Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?
Piyasalar Sallanıyor: Gram Altın Tarihi Zirvelere Koşuyor!
Piyasalar Sallanıyor: Gram Altın Tarihi Zirvelere Koşuyor!
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması