SON GELİŞME
--:--:--

Irak Elektrik Bakanlığı: Türkiye’den elektrik ithal edeceğiz

Irak Elektrik Bakanlığı görevini vekaleten yürüten Adil Kerim, Irak resmi devlet televizyonunda bir programa katılarak yaşanan elektrik …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Irak Elektrik Bakanlığı: Türkiye’den elektrik ithal edeceğiz

Irak Elektrik Bakanlığı görevini vekaleten yürüten Adil Kerim, Irak resmi devlet televizyonunda bir programa katılarak yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Irak’ta yeterli elektrik hizmeti verilmesi için Katar’dan gaz alımı görüşmelerinin sürdüğünü dile getiren Kerim, “İmkanlar el verirse 1 yıl ile 15 ay içerisinde Katar’dan gaz alımı konusu tamamlanmış olacak.” dedi.

Suudi Arabistan ile de enerji (elektrik) anlaşması imzaladıklarını anımsatan Kerim, Suudi Arabistan’dan gelecek enerji hattının Ar Ar-Yusufiye hattı üzerinden olacağını söyleyerek, “Suudi Arabistan’dan ilk etapta alacağımız elektrik miktarı 500 megavat, sonrasında bu 1000 megavata çıkarılacak” ifadesini kullandı.

Ürdün ile de elektrik akış hattının bir yıl içerisinde tamamlanacağını kaydeden Kerim, bu ülkeden alınacak elektriğin Irak’ın batısındaki bölgelere aktarılacağını anlattı.

Kerim, elektrik hizmetindeki yetersizliğin giderilmesi için Türkiye’den de destek alınacağını belirterek, “Türkiye’den yakında 500 megavat elektrik ithal edeceğiz” diye konuştu.

İran gazının yetersizliği elektrik kesintilerini artırıyor

İran’dan şu an 8 milyon metreküp gaz geldiğini ve bunun elektrik üretimi için yetersiz olduğunu dile getiren Kerim, şöyle devam etti:

“İran’dan gelen gaz sorununu çözmek için yakında bakanlıktan bir heyet Tahran’a gidecek. Irak’ın İran’a 1 milyar 692 milyon dolar borcu bulunuyor. İran gazının Irak’a yıllık maliyeti 4 milyar dolardan az. Geçtiğimiz yaz ayında İran’dan 1 megavat bile almadık.”

Irak, uzun yıllardır elektrik hizmeti yetersizliğiyle boğuşuyor. Ülkenin birçok yerinde günde ortalama sadece 3 ile 5 saat ulusal elektrik verilebiliyor. Iraklılar, yıllardır elektrik tedarikini ücret karşılığında ve sınırlı miktarda mahalle jeneratörlerinden temin ediyor. Söz konusu jeneratörlerin ülkedeki çevre kirliliğini ve hastalıkları artırdığı biliniyor.

Haberi Kaynağından oku: TR Sputnik

Not : Bu haber TR SPUTNİK internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
400 Bin TL’nin aylık getirisi nedir?
400 Bin TL’nin aylık getirisi nedir?
Hurda Fiyatları 2025! Hurda Bakır, Alüminyum, Kablo Fiyatları
Hurda Fiyatları 2025! Hurda Bakır, Alüminyum, Kablo Fiyatları
KKTC Döviz kurlarındaki son durum (Dolar, Euro, Sterlin) 15 Ekim 2025
KKTC Döviz kurlarındaki son durum (Dolar, Euro, Sterlin) 15 Ekim 2025
Serbest Piyasada Dolar ve Euro’da Son Durum
Serbest Piyasada Dolar ve Euro’da Son Durum
Altın Fiyatlarında Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?
Altın Fiyatlarında Son Durum: Gram ve Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?
Piyasalar Sallanıyor: Gram Altın Tarihi Zirvelere Koşuyor!
Piyasalar Sallanıyor: Gram Altın Tarihi Zirvelere Koşuyor!
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması