SON GELİŞME
--:--:--

Oyuncu Cemil Özbayer yaşamını yitirdi

Devlet Tiyatroları (DT) emekli oyuncusu Cemil Özbayer, 67 yaşında hayatını kaybetti. DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, usta oyuncunun ölümü …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Oyuncu Cemil Özbayer yaşamını yitirdi

Devlet Tiyatroları (DT) emekli oyuncusu Cemil Özbayer, 67 yaşında hayatını kaybetti.

DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, usta oyuncunun ölümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kurumumuz emekli oyuncu ve yönetmenlerinden, Türk tiyatrosunun değerli ismi Cemil Özbayer’in vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum” ifadesini kulllandı.

Birçok ünlü isim, usta oyuncu için sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

USTA İSİMLERDEN DERS ALDI

Cemil Özbayer 1955’te Ankara’da dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuarı’nda 1975’te mezun olan Özbayer, Cüneyt Gökçer, Mahir Canova ve Bozkurt Kuruç gibi hocalardan dersler aldı.

Konservatuvarda öğrenciyken Devlet Tiyatroları’nda pek çok oyunda rol almaya başlayan oyuncu, mezun olduktan sonra da burada oynamaya devam etti.

BİRÇOK OYUN YÖNETTİ

Yerli ve yabancı klasiklerde yer alan usta oyuncu, 1990’lı yıllarda yönetmenliğe ağırlık verdi. Ankara Devlet Tiyatrosu, Sivas Devlet Tiyatrosu ve Antalya Devlet Tiyatrosu’nda yönetmenlik yapan Özbayer, “Romeo ve Juliet”, “Şeyh Bedrettin”, “Bir Ceza Avukatının Anıları” ve “Ya Devlet Başa Kuzgun Leşe” oyunlarını yönetti.

Özbayer, “IV. Murat”, “Kuvvai Milliye Destanı”, “Budala”, “Fehim Paşa Konağı”, “Woyzeck”, “Bir Başkası”, “Satıcının Ölümü”, “Akümülatörlü Radyo”, “Romanoff ile Juliet”, “Karar Kimin”, “Kral Lear”, “Genç Osman”, “Hürrem Sultan”, “Üçüncü Selim”, “Genç Werther’in Yeni Acıları”, “Susuz Yaz” ve “Bu Hesapta Yoktu” gibi pek çok tiyatro oyununda rol aldı.

Cemil Özbayer, 2000’li yıllarda televizyon dizilerinde oyunculuk yapmaya başladı. “Bizim Aile”, “Büyük Buluşma”, “Kuşdili”, “Hakkını Helal et”, “Milat” ve “Kollama”nın da arasında bulunduğu dizilerde rol alan usta tiyatrocu, 2007’de “Hacı Bayram Veli” ve 2011’de “Berlin Kaplanı” sinema filmlerinde de oyunculuk yaptı.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Alüminyum Doğrama Pencere
Alüminyum Doğrama Pencere
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması