SON GELİŞME
--:--:--

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Kiev kontrolümüz altında

Ülkedeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Kiev kontrol altımızda. Binlerce Rus askerini esir aldık …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Kiev kontrolümüz altında

Ülkedeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Kiev kontrol altımızda. Binlerce Rus askerini esir aldık” ifadelerini kullandı.

İşgalin 3. gününde askeri üniformasıyla kameralar karşısına çıkan Zelenskiy, Rusça konuşarak Rus halkından savaşa karşı çıkmalarını da istedi.

“KİEV KONTROLÜMÜZ ALTINDA”

Dün geceden beri ağır bombardımana uğrayan başkent Kiev’in Ukrayna güçlerinin kontrolünde olduğunu söyleyen Zelenskiy, “Saldırılar püskürtüldü, Kiev kontrolümüz altında” dedi.

“HERKESE SİLAH VERMEYE HAZIRIZ”

Ukrayna lideri ayrıca, “Herkese silah vermeye hazırız. Ukrayna’yı savunabilecek herkes burada olsun. Ülkemizi korumaya gelecek olan herkese açığız. Ukrayna’yı savunacak herkes şanlı bir zafere ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

RUSÇA KONUŞARAK RUS HALKINA SESLENDİ

Konuşmasının bir kısmını Rusça yaparak Rusya’daki insanlara seslenen Zelenskiy, Rus halkını savaşa karşı çıkmaya çağırıp Ukrayna’yı savunmak isteyen herkesi ülkesine davet etti.

“AB ÜYELİĞİNE KARAR VERMEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR AN”

Sabah saatlerinde paylaştığı video ile ülkeden kaçtığı iddialarını yalanlayan Zelenskiy, Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin açıklama da yaptı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştüğünü ifade eden Zelenskiy, “Uzun süredir devam eden tartışmayı kesin olarak sonlandırmak ve Ukrayna’nın AB üyeliğine karar vermek için çok önemli bir an” dedi. Michel ile gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde “Ukraynalıların özgür gelecekleri için daha fazla etkili yardım ve mücadele ele alındı” ifadelerini kullandı.

Haberi Kaynağından oku: Karar

Not : Bu haber karar internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Yaparsa Kadın Yapar
Yaparsa Kadın Yapar
Güney Kore’den Kuzey Kore’nin devriye gemisine uyarı ateşi
Güney Kore’den Kuzey Kore’nin devriye gemisine uyarı ateşi
Zamlar AKP’li belediyeyi de vurdu
Zamlar AKP’li belediyeyi de vurdu
“485 bin üniversite mezunu kadın işsiz”
“485 bin üniversite mezunu kadın işsiz”
AKP’li belediye çocuk parkını müteahhitte satmış
AKP’li belediye çocuk parkını müteahhitte satmış
Yunanistan’ın geri ittiği göçmenler Topan Ada’da mahsur kaldı
Yunanistan’ın geri ittiği göçmenler Topan Ada’da mahsur kaldı
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması