SON GELİŞME
--:--:--

Turizmciler endişeli: Rezervasyonlar durdu

Rusya – Ukrayna savaşı 5. gününe girdi. Gözler Rusya ve Ukrayna arasında yapılacak görüşmelere döndü. Türkiye’ye en çok turist gönderen iki …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Turizmciler endişeli: Rezervasyonlar durdu

Rusya – Ukrayna savaşı 5. gününe girdi. Gözler Rusya ve Ukrayna arasında yapılacak görüşmelere döndü. Türkiye’ye en çok turist gönderen iki ülkenin savaşının devam etmesinin Türk turizmini olası etkilerini Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ile konuştuk.

REZERVASYONLAR DURDU

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya henüz iptallerin olmadığını ama rezervasyonların durduğunu belirterek “İptal henüz yok ama rezervasyon akışı doğal olarak durdu. Şu an ne Rusya’dan ne Ukrayna’dan rezervasyon akışı var. Aynı şekilde Avrupa’dan yapılan rezervasyonlarda da ciddi düşüşler var” dedi.

AVRUPA’DAN CİDDİ DÜŞÜŞ

Rezervasyonlarda Avrupa’dan da ciddi düşüşler olduğunu kaydeden Firuz Bağlıkaya şöyle konuştu:

“Sıcak temasın devam etmesi durumunda tüm Avrupa’dan düşüş olur dolasıyla istemediğimiz bir durumla karşı karşıya kalırız. Turizmcilerimiz bir an önce en azından askeri operasyonların durmasını görüşme aşamasına geçilmesini bekliyor. Bu şekilde devam ederse sezona böyle girersek çok sıkıntılı bir sezon geçiririz.”

(Firuz Bağlıkaya)

HERKES BİRAZ TEMKİNLİ

2019 yılının rekor yılı olduğunu ardından araya pandeminin girdiğini kaydeden Firuz Bağlıkaya, 2022’in çok iyi başladığını vurgulayarak savaşın olası etkilerine dikkat çekti:

“2022 bizim 2019’dan daha yukarıda rekor beklediğimiz bir yıldı rezervasyonlar da öyle geliyordu. İnşallah kısa sürede mart ayında toparlanırsa sezonun henüz başlamadığını da düşünürsek çok büyük yara almadan atlatma şansımız olur. Ama şu an rezervasyon akışı yok. Eğer devam ederse Avrupa’da da tedirginlikten dolayı yavaşlama var herkes biraz temkinli davranıyor”

TURİZMCİLER ENDİŞELİ

Savaşın devam edip etmemesinin ve ne şekilde süreceğinin de belirleyici olacağının altını çizen Firuz Bağlıkaya sözlerine şu şekilde son verdi:

“Yalnız Türk turizmi değil Avrupa’daki turizm hareketi de etkilenir. Tansiyon çok önemli hangi şekilde devam ettiği önemli, görüşmeler devam ederse başka türlü sıcak temas olursa farklı olur. Sonuç olarak tüm turizmciler endişe ile bekliyor.”

NE OLMUŞTU?

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıyacaklarını açıklamasının ardından bu bölgeye Rus birlikleri girdi ve topyekun bir savaş başladı.

Savaşın 2022’yi rekor yılı olarak gören turizm sektörüne etkisi ise tartışma yarattı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 24 Şubat’ta yaptığı açıklamada “Türkiye turizmi bu olaylardan olumsuz olarak etkilenmeyecektir, tüm tedbirler alındı. Farklı ülkelerden turistlerin gelmesi için 125 ülkede tanıtım faaliyetleri yürütülüyor. Tedbirler alındı. Ülkelere özel çalışmalarımız tamam. Bize olumsuz bir yansıması olacağı kanaatinde değilim” değerlendirmesinde bulundu.

Haberi Kaynağından oku: Oda TV

Not : Bu haber ODATV internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Euphoria’nın Yıldızı Sydney Sweeney Sezon Finali Hakkında Konuştu
Euphoria’nın Yıldızı Sydney Sweeney Sezon Finali Hakkında Konuştu
Ebru Polat, Şarkıcılığa Ara Verip Avukatlığa Geri Dönüyor!
Ebru Polat, Şarkıcılığa Ara Verip Avukatlığa Geri Dönüyor!
Damla Sönmez Ekranlardan Uzak Bir Yaşam Sürüyor
Damla Sönmez Ekranlardan Uzak Bir Yaşam Sürüyor
Esra Bilgiç’in Özel Hayatı Gündemde!
Esra Bilgiç’in Özel Hayatı Gündemde!
Hande Erçel Cannes Film Festivali’nden Döndü!
Hande Erçel Cannes Film Festivali’nden Döndü!
8 Mayıs 2025: Gökyüzü Bugün Ne Söylüyor? İşte Burçlarınızın Nabzı!
8 Mayıs 2025: Gökyüzü Bugün Ne Söylüyor? İşte Burçlarınızın Nabzı!
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması