SON GELİŞME
--:--:--

Malatya Arguvan’da nohut dağıtımı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilen ‘Tarım Alanlarının Kullanımının …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Malatya Arguvan’da nohut dağıtımı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilen ‘Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında Arguvan’da nohut dağıtım törenine katıldı.

MALATYA (İGFA)- Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte Malatya’da üreticilere dağıtılan 402 bin kilogram arpa ve buğday dağıtımının gerçekleştirilmesinin ardından ‘Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Arguvan’da da 1.6 dekar araziye ekim yapılması için 20.5 kg nohut tohumu dağıtımı yapıldı.

Arguvan ilçesinde yapılan dağıtım töreninde bilgiler veren Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, “Arguvan arazilerinin birçoğu susuz. İnşallah Yoncalı Barajı yapıldıktan sonra bir kısmı sulamaya açılacak. Arguvan’da bitkisel üretim anlamında nadasa dayalı bir üretim şekli var. Proje kapsamında Doğanşehir’de fasulye, Arapgir’de fasulye, Kuluncak ve Arguvan’da da nohut dağıtımı yapıyoruz. Fasulyeleri sulu şartlarda nohutları da kuru şartlar için uygun gördük. Projemiz yüzde 75 destekli yüzde 25’de çiftçi katkılı bir proje. Projemizle birlikte Büyükşehir Belediyemizle birçok tarım projemizde paydaş olarak hareket ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız başımız her sıkıştığında yanımızda oluyor ve çiftçinin yanında olduğunu gösteriyor. Çiftçilerimizden üretmeye devam etmelerini istiyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Tohum dağıtımlarında en büyük amacın nadas alanlarının daraltılması olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle ortak yürüttüğümüz projemizde en büyük amacımız nadas alanlarının daraltılması ve sonbahar itibariyle yağışların eksikliğiyle beraber ekilemeyen alanların arttırılması. Daha önce 16 bin dekar alanı ektik. Bu dönemde de Doğanşehir ilçemizde 9 ton fasulye, Kuluncak ilçemizde 11 ton nohut, Arapgir ilçemizde de 20 ton olmak üzere gerçekleştirdiğimiz tohum dağıtımı ile ciddi manada nadas alanı daraltma uygulaması yapmaktayız. Çiftçilerimizi yapacakları üretimden dolayı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Alüminyum Doğrama Pencere
Alüminyum Doğrama Pencere
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması