SON GELİŞME
--:--:--

Teknoloji dünyası, sosyal medya yasası için çağrıda bulundu!

Sosyal medya dünyasının fazlasıyla hayatımızda olması, pek çok olumlu ve olumsuz sonucu da beraberinde getiriyor. Bu sefer de Twitter, Facebook …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Teknoloji dünyası, sosyal medya yasası için çağrıda bulundu!

Sosyal medya dünyasının fazlasıyla hayatımızda olması, pek çok olumlu ve olumsuz sonucu da beraberinde getiriyor. Bu sefer de Twitter, Facebook ve Google gibi teknoloji devlerini temsil eden Washington merkezli iki grup acil bir başvuru yaptı.

Bu başvurunun amacı, sosyal medya şirketlerinin bir kullanıcının siyasi ideolojisine dayalı yayınları kaldırmasını engelleyen bir Teksas yasasını engellemek. Başvuruya göre yasa, internete ve işletmelere onarılması mümkün olmayan zararlar veriyor.

Yasa, işletmelere ‘onarılmaz zarar’ verme riski taşıyor

Geçtiğimiz yıl engellenen Teksas yasası, çarşamba günü 5. Bölge Temyiz Mahkemesi tarafından yeniden kuruldu. Temyiz Mahkemesi davası, Cumhuriyetçi devlet liderlerinin sosyal medya şirketlerinin içerik denetleme politikalarını düzenleme çabalarına karşı büyük ölçüde başarılı oldu.

Bir açıklamaya göre NetChoice ve Bilgisayar ve İletişim Endüstrisi Derneği (CCIA) başvuruda, yasanın anayasaya aykırı olduğunu ve işletmelere ‘onarılmaz zarar’ verme riski taşıdığını savunuyor.

NetChoice danışmanı Chris Marchese yaptığı açıklamada, yasanın ‘özel çevrimiçi işletmelerin konuşma haklarını elinden aldığını, anayasal olarak korunan bazı kararlar almalarını yasakladığını ve sakıncalı içerikler tanıtmaya zorladığını’ belirtti. Buna ek olarak Marchese şunları ekledi: “Yargıtay’ın bu davayı bir an önce bozacağını umuyoruz. Ve bu yasanın nihayetinde anayasaya aykırı olduğuna kesinlikle inanıyoruz.” CCIA Başkanı Matt Schruers ise şu açıklamaları yaptı.

Hiçbir çevrimiçi platform, internet sitesi ya da gazete, hükümet yetkilileri tarafından belirli bir konuşma yapmak üzere yönlendirilmemelidir. Çevrimiçi platformların nefret söylemi veya Nazi propagandası gibi bakış açılarına ev sahipliği yapması gerekip gerekmediği konusunda görüşler farklılık gösterse de, Birinci Değişiklik bu seçimi bürokratlara değil özel vatandaşlara ve işletmelere bırakıyor.

Hukuk uzmanları ve teknoloji grupları, bu tür yasaların ABD Anayasası Birinci Değişikliğe aykırı olduğunu savundu. Aynı zamanda şirketlerin zararlı ve nefret dolu içeriği kaldırmasını zorlaştırabilecekleri konusunda da uyarıda bulundular.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Haberi Kaynağından oku: Shiftdelete

Not : Bu haber SHİFTDELETE internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Yapay Zeka Modelleri Yasa Dışı İçerikler Üretebiliyor
Yapay Zeka Modelleri Yasa Dışı İçerikler Üretebiliyor
MEB, Uluslararası Robot Yarışması İçin Geri Sayıyor
MEB, Uluslararası Robot Yarışması İçin Geri Sayıyor
Voyager 1 Uzay Aracının Yeniden Canlandırılması: NASA’nın Riskli Kararı
Voyager 1 Uzay Aracının Yeniden Canlandırılması: NASA’nın Riskli Kararı
Finlandiya’daki Oulu Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre Milattan Önce 12.350 Yılında Büyük Bir Jeomanyetik Fırtına Yaşandı
Finlandiya’daki Oulu Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre Milattan Önce 12.350 Yılında Büyük Bir Jeomanyetik Fırtına Yaşandı
Venus’a Gönderilmek Üzere Tasarlanan Araç Dünya’ya Düştü
Venus’a Gönderilmek Üzere Tasarlanan Araç Dünya’ya Düştü
Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?
Akbank Mobil Güncelleme Nasıl Yapılır?
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması