ABD Başkanı Donald Trump, New Mexico eyaletinin adının “New America” olarak değiştirilmesi önerisine sosyal medya üzerinden destek verdi. Vali Grisham karara karşı çıktı.
ABD Başkanı Donald Trump, New Mexico eyaletinin adının “New America” olarak değiştirilmesi önerisine sosyal medya üzerinden destek verdi. Başkan Trump, kendi sosyal medya hesabında ABD haritaları paylaşarak New Mexico bölgesinin adını “New America” olarak gösterdi. Bu durum, New Mexico Valisi Michelle Lujan Grisham’ın sert tepkisine yol açtı. Federal hükümetin eyalet isimlerini değiştirme yetkisinin bulunmadığı biliniyor.
Başkan Trump, isim değişikliği fikrini “potansiyel olarak inanılmaz” ve “eyaletin halkı için çok daha prestijli ve güzel” olarak nitelendirdi. Bu önerinin kendisine ulaştığını ve fikri beğendiğini belirtti. Trump daha önce de Kanada ile yaşanan ticaret müzakerelerinin ardından Ontario Gölü’nün adını “Lake America” olarak değiştirmişti.
New Mexico Valisi Michelle Lujan Grisham, Başkan Trump’ın bu çıkışına sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Vali Grisham, “New Mexico’nun adı tartışmaya açık değil; ABD var olmadan önce de bu isim bizimdi” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, eyaletin kimliğine yönelik müdahaleye karşı net bir duruş sergiledi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap