BM 81. Genel Kurulu öncesi ABD Başkanı Trump’tan İran’a yönelik sert mesajlar: “Çok büyük şeyler olacak”. Zarif’in zirveye katılımı ve Trump ile görüşmesi bekleniyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 81. oturumu, 22 Eylül’de New York’ta başlayacak. Milyonlarca kişinin dikkatini çeken zirvede, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik tutumu ve olası gelişmeler merak ediliyor. Trump, Fox News’e verdiği röportajda, İran ile ilgili karar aşamasında olduğunu belirterek, “Çok da uzak olmayan bir gelecekte çok büyük şeyler olacak” açıklamasında bulundu.
Trump, İran için masadaki seçeneklerin ülkeyi tamamen yok etmek, ekonomik olarak çökertmek veya bir anlaşma yapmak olduğunu dile getirdi. ABD Başkanı, “Uslu dursalar iyi olur” diyerek İran’a gözdağı verdi. Ayrıca, Trump, İran Dışişleri Bakanı Mohammad Javad Zarif ile BM Zirvesi kapsamında görüşmeye açık olduğunu belirtti.
İran basını, Dışişleri Bakanı Zarif’in, son ana kadar bir değişiklik yaşanmaması halinde ABD’ye gitmesinin planlandığını duyurdu. New York’ta düzenlenecek BM 81. Genel Kurulu’na katılacak olan Zarif’in, genel kurulda İran’a yönelik eleştirilere yanıt vermesi ve çeşitli ülke liderleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.
193 üyesi bulunan BM’nin New York’taki merkezinde her yıl düzenlenen Genel Kurul’un yüksek düzeyli haftası, bu yıl 22-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Zirveye dünya liderleri ve dışişleri bakanları küresel sorunları görüşmek üzere bir araya gelecek. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in son kez açılış konuşmasını yapacağı 81. BM Genel Kurulu’na Bangladeş Dışişleri Bakanı Khalilur Rahman başkanlık edecek. Geleneksel olarak Brezilya’nın ardından ev sahibi ABD söz alacak. Türkiye’yi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek ve ilk gün dördüncü sırada konuşma yapacak.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap