Mücteba Hamaney’in, ABD-İsrail saldırıları sırasında yaralanıp hastane enkazından kurtarılmasının ardından İran’ın yeni dini lideri seçildiği ortaya çıktı.
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının yaşandığı dönemde, eski dini lider Ali Hamaney’in ofisine düzenlenen saldırıda yaralanan Mücteba Hamaney’in, bombalanan bir hastanenin enkazından kurtarıldığı tespit edildi. Bu olayın ardından Mücteba Hamaney, İran Uzmanlar Meclisi tarafından ülkenin yeni dini lideri olarak seçildi.
İran Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Muhsin Haydari, El Arabi kanalına yaptığı açıklamada, Mücteba Hamaney’in, eski lider Ali Hamaney’in ofisine yönelik saldırıda yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını doğruladı. Bu bilgi, savaşın başladığı döneme ilişkin önemli bir detayı gün yüzüne çıkardı.
Ayetullah Muhsin Haydari, ABD ve İsrail güçlerinin Mücteba Hamaney’in bulunabileceği üç hastaneyi hedef alarak bombaladığını ifade etti. Hamaney’in, bombalanan bu hastanelerden üçüncüsünün enkazından sağ olarak çıkarıldığı belirtildi.
Kurtarma operasyonunun ardından Mücteba Hamaney’in sağlık durumunun iyi olduğu ve ülkeyi yönetme kapasitesi ile fıkıh bilgisinin yeterli olduğu Uzmanlar Meclisi tarafından teyit edildi. Ayetullah Muhsin Haydari, Uzmanlar Meclisi’nin herhangi bir kurum veya kuruluş ile istişare etmeden Mücteba Hamaney’i devrim lideri olarak seçtiğini belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap