SON GELİŞME
--:--:--

AKP’den “ne olacak” sorusuna yanıt: “Montrö üzerine çalıştık”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Rusya ordusunun Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesine başlattığı operasyonla ilgili, “Karadeniz’in güvenliği konusu …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
AKP’den “ne olacak” sorusuna yanıt: “Montrö üzerine çalıştık”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Rusya ordusunun Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesine başlattığı operasyonla ilgili, “Karadeniz’in güvenliği konusu kapsamlı bir şekilde değerlendiriliyor. Montrö Sözleşmesi’nin bu tip bir durumda Türkiye’nin kararları açısından ne anlama geldiği ile ilgili devlet kurumları tüm senaryoları çalıştı” dedi.

Ukrayna’daki Türk vatandaşlarıyla sürekli temas halinde olduklarını belirten Çelik, Avrupa Birliği’nin tutumunu eleştirerek, “Avrupa Birliği kınama misyonuna dönüştü. Devletimiz tüm senaryolara hazır bir şekilde çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

“Bugün itibariyle uluslararası hukuku ağır biçimde ihlal eden çok vahim sonuçları olabilecek bir tablo ortaya çıktı. Bu işgali tümüyle reddediyoruz. Haksız ve hukuksuz bir eylemle bu sonuç ortaya çıkmıştır. İlk andan itibaren Ukrayna’nın toprak bütünlüğünden yana olduğumuzu, ilkelerimiz gereği güçlü bir şekilde savunacağımızı ifade ettik” diyen Sözcü Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“MONTRÖ SÖZLEŞMESİ’YLE İLGİLİ HAZIRLIKLAR YERİNE GETİRİLDİ”

“Bir yandan NATO, Rusya, Ukrayna ile ilişkilerimiz var. Türkiye bir NATO müttefiki olarak bu güne kadar yapıcı bir tutum sergiledi ve bu böyle devam edecektir. Rusya’nın bu saldırgan tutumundan vazgeçmesi için diplomatik ilişkileri devam ettirmeyi sürdüreceğiz.

Karadeniz’in güvenliği konusu kapsamlı bir şekilde değerlendiriliyor. Bu çerçevede Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecek. Montrö Sözleşmesi’nin bu tip bir durumda Türkiye’nin kararları açısından ne anlama geldiği ile ilgili devlet kurumları tüm senaryoları çalıştı.

Önümüze gelebilecek çeşitli durumlarla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Hukuki ve diplomatik hazırlıklar tam olarak yerine getirildi. Türkiye Montrö’nün objektif hükümlerini uygulayacaktır.

Şu anda aşamalardan ilki, bu çatışma nasıl durdurulabilir, ikincisi de Türkiye’ye olası etkilerinin ele alındığı bir çerçevedir.”

Haberi Kaynağından oku: Oda TV

Not : Bu haber ODATV internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
Suudi Arabistan’a Yük Gönderiminde Güvenilir Lojistik ve Nakliye Çözümleri
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
İkinci El Rolex Saat Alan Yerler Arasında Güven Neden Önemlidir?
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Jeneratör Periyodik Bakımda Kesintisiz Enerjinin Anahtarı
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Ankara’da Araç Kiralama İçin Pratik Çözümler ve İpuçları
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’nın Temmuz Ayı Fırsat Köşesinde Bülent Ata Kitapları Var
Alüminyum Doğrama Pencere
Alüminyum Doğrama Pencere
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması