MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Barış Pehlivan: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sedef Kabaş'ın tutuklanmasını istemedi; 1 hafta önce istifa etti

Ana SayfaHaberlerBarış Pehlivan: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sedef Kabaş'ın tutuklanmasını istemedi; 1 hafta önce istifa etti
Barış Pehlivan: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sedef Kabaş'ın tutuklanmasını istemedi; 1 hafta önce istifa etti

Gazetemiz yazarı Barış Pehlivan, Byüzü isimli youtube kanalında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün istifasının perde arkasını anlattığı br video ...

30 January, 2022, Sunday 01:45
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Gazetemiz yazarı Barış Pehlivan, Byüzü isimli youtube kanalında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün istifasının perde arkasını anlattığı br video yayımladı.

Pehlivan, Gül'e yakın kaynaklara dayandırdığına göre, Gül'ün 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın söylemini doğru bulmadığı, buna rağmen tutuklanmasını istemediğini ve istifasını bir hafta önce verdiğini açıkladı.

Barış Pehlivan ayrıca, kısa sürece Abdulhamit Gül'ün yakın çevresinden biriyle aynı masada bulunduğunu aktardı. Gül'e yakın ismin, kendisine hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hem Abdulhamit Gül'ün aynı iktidarın kabinesinde olamayacağını ifade ettiğini dile getiren Pehlivan "Erdoğan her ikisini de idare edebilir halden uzaklaştı. İkisinden birisinin ayrılması gerekiyor" dediğini aktardı.

İSTİFA SÜRECİNDE 'MHP' AYRINTISI

Pehlivan, kulislerden edindiği bilgilerde, Gül'ün istifasının perde arkasında 'MHP'nin dillerde olduğunu vurguladı.

  • MHP'nin Abdulhamit Gül'ü sevmediği zaten bilinen bir şey. MHP'nin Abdulhamit Gül'ü sevmemesinin nedeni Süleyman Soylu'nun kendisi. Hatta öyle bir dereceye gelmiş ki MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın Abdulhamit Gül tasfiyesi için lobi yaptığı uzun süredir konuşuluyordu.

Pehlivan "belkide o lobi işe yaradı" diyerek başka bir tezi de açıkladı. Buna göre, Adalet Bakanlığı'ndaki kadrolaşma olduğunu söyleyen Pehlivan, "Abdulhamit Gül Milli Gençlik Vakfı kökenli. MHP, hakim ve savcı kadrolarına hep MGV kökenlilerin oturduğunu, ülkücülerin ise yer almadığını savunuyor. MHP Abdulhamit Gül'ü bundan sorumlu tutuyor ve o koltuktan inmesini istiyordu" diye konuştu.

"GÜL 1 HAFTA ÖNCE İSTİFA ETTİ"

Pehlivan, Gül'ün istifasına ilişkin ortaya koyduğu başka bir teze göre, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasını istediğini hatırlatan Pehlivan, "Deniyor ki; Saadet Partisi ile arabuluculuk görüşmelerini Abdulhamit Gül üstlendi. İşte bu arabulucuktan MHP pek de memnun değildi" diye belirtti.

MHP'nin AKP'nin politikalarını tek başına belirleyebildiğini söyleyen Pehlivan, eğer Saadet Partisi de Cumhur İttifakı'na katılırsa MHP'nin AKP üzerindeki gücünün kırılacağını kaydetti.

Pehlivan, Gül'ün istifasına ilişkin olarak kulislerde konuşulan diğer iddiaları da gündeme getirdi. Buna göre, Gül'e yakın kaynakların kendisinin bir hafta önce istifa ettiğini söylediğini aktardı. Pehlivan, aynı kaynaklara dayandırdığı iddiasında Erdoğan'ın bir haftadır doğru zamanı kolladığını söyledi.

Pehlivan şöyle devam etti:

  • Neden istifa etti? Aynı kaynaklar bana "bir hafta önceye gidin" dedi. Bir hafta önce ne oldu? Gazeteci Sedef Kabaş Cumhurbaşkanlığı'na hakaretten tutuklandı. Bana kalırsa Abdulhamit Gül Kabaş'ın tutuklanma sürecinde taşıyıcılardan birisidir. Aynı kaynaklar Gül'ün Kabaş'ın yaptığını doğru bulmuyordu ancak ve ancak tutuklanmasını da istemiyordu. "Ancak bu açıklamayı yapmak zorunda kaldı" demeye getiriyorlar.

"ABDULHAMİT GÜL SEDEF KABAŞ YÜZÜNDEN Mİ İSTİFA ETTİ?"

Pehlivan, "Abdulhamit Gül'ün Sedef Kabaş yüzünden mi istifa etti?" sorusuna aldığı yanıtın şu şekilde olduğunu söylüyor:

  • Bu bir birikim. Kabaş'ın da tutuklanmasının dahil olduğu bazı yargı kararları Adalet Bakanı'nı çok rahatsız ediyordu. Birikti, taştı ve istifa etti. Tezleri bu yöndeydi. AKP'nin politikaları Gül'ün hayalleriyle örtüşmüyordu.

"SEÇİME GİDEN TÜRKİYE'DE AKP İKLİMİ SERTLEŞTİRECEK BİRİSİNİ BULDU"

Pehlivan, Gül'ün istifasının ardından yaşanan süreç ile Türkiye'yi daha sert bir iklimin beklediğini ifade ederek, "Süleyman Soylu'nun aşırı güvenlikçi politikalarının daha kolay bir şekilde hayata geçirilebileceği, engel tanınmayacak, itiraz edilmeyecek polis operasyonları, yargı operasyonları bizi bekliyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir anlamda AKP için kafa karıştırıcı bir unsurdu. O unsur tasfiye edildi. Artık mayınlar temizlendi. Şu an seçime giden Türkiye'de AKP iklimi sertleştirecek birisini buldu. Bekir Bozdağ bunun için kullanılabilecek bir isimdi" ifadelerine yer verdi.

Haberi Kaynağından oku: Cumhuriyet

Not : Bu haber CUMHURİYET internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Abdulhamit GülİstifaPehlivanMhpKabaş
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Haberler

Modern Ofislerde Sessizlik ve Verimlilik: Akustik Çözümler Ön Plana Çıkıyor

İzmir’de Avukat Seçerken Dikkat Edilecekler

İlk Kez Av Tüfeği Alacakların Bilmesi Gereken 5 Yasal Zorunluluk

Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’ndan 23 Nisan Haftasında Çocuklara Özel Kampanya

Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle