MENU
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Müzik
  • Sesli Köşe Yazıları
  • medya
  • Sinema
  • news
  • Aktüel
  • Para Kazanma
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • Gizlilik Politikası
  • Haber Kaldırma talebi
  • Reklam ve Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Nöbetçi Eczaneler
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
DOLAR32.2053
EURO35.1156
GR ALTIN2500.6
ÇEYREK4111.0
Ankara
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Spor
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Dünya
  • Yemek Tarifleri
Kapat

Bursa İznik Gölü için 'Mavi Bayrak' hazırlığı

Ana SayfaGündemBursa İznik Gölü için 'Mavi Bayrak' hazırlığı
Bursa İznik Gölü için 'Mavi Bayrak' hazırlığı

Bursa’nın yaklaşık 115 kilometre deniz sahili ve 180 kilometrelik göl sahilindeki plajları yerli ve yabancı turistler için hazır hale getiren ...

21 April, 2022, Thursday 11:13
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Bursa’nın yaklaşık 115 kilometre deniz sahili ve 180 kilometrelik göl sahilindeki plajları yerli ve yabancı turistler için hazır hale getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik ilçesindeki İnciraltı Halk Plajı’na ‘Mavi Bayrak’ asmak için çalışmalarını sürdürüyor.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarmak ve yaz turizminden hak ettiği payı almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor.

Tüm sahil bandının kullanıma hazır hale gelmesini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında herkesin pırıl pırıl denizlerde kulaç atması için sahillerde Mavi Bayrak dalgalandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda İznik ilçesindeki İnciraltı Halk Plajı’na Mavi Bayrak dikmek için geçtiğimiz yılın Ekim ayında çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, kriterlerin büyük kısmını karşıladı.

SAHİLLERDE DEĞİŞİM

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek, süreç hakkında bilgi verdi.

Geçen yıl müsilaj temizliği konusunda büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Alinur Aktaş, bu sene sahillerde yapılacak düzenlemelerle güzel gelişmelerin yaşanacağını belirtti. İnciraltı Halk Plajı’nın Mavi Bayrak alması için geçtiğimiz yıl başvuruda bulunduklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Mavi Bayrak projesini TÜRÇEV uyguluyor. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde 500 civarında güvenilir, kullanılabilir, Mavi Bayraklı halk plajlarımız var. İznik İnciraltı Halk Plajı’mızın da bu bayrağa sahip olmasını istiyoruz. İnciraltı Halk Plajı, İznik halkının, Bursalıların ve diğer turistlerin güvenle, huzurla kullanabileceği plaj olacak” dedi.

TÜRÇEV Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş ise İznik Gölü’nün Mavi Bayrak almasının Türkiye’de ilk olacağını dile getirdi. Dünyada en çok bilinen ‘eko etiket’ uygulamalarından birinin Mavi Bayrak projesi olduğunu hatırlatan Karataş, Bursa Büyükşehir'in çevreye karşı duyarlı olmasını önemsediklerini belirtereki "Umarım, Haziran ayında Türkiye’de ilk defa bir gölde bayrağı dalgalandıracağız. Bursa’nın tarihindeki ilk Mavi Bayrağa kavuşacağına inanıyorum. Güzel Bursa, bu ödülü almaya hazır” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda, Doğan Karataş tarafından Başkan Alinur Aktaş’a sembolik Mavi Bayrak teslim edildi.

Haberi Kaynağından oku: İGF Haber Ajansı

Not : Bu haber İGF Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

BursaMavi BayrakPlajSahilİznik
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Gündem

2026 Starbucks Kahve Fiyatları

SURVİVOR 2026 YARIŞMACILARI TAM LİSTE!

Türkiye'nin nüfusu açıklandı

Kıbrıs'ın Kaderi Sandıkta: KKTC Yeni Cumhurbaşkanını Seçiyor

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Yeni İstiklal - Kıbrıs Haber- Kıbrıs Haberleri
Gizlilik PolitikasıHaber Kaldırma talebiReklam ve TanıtımRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Kıbrıs Haber | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle