SON GELİŞME
--:--:--

Çankaya’da 23 Nisan Coşkusu Sürüyor

Çankaya Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yönelik etkinliklerin ilki Çayyolu Atapark’ta resmi tören ile başladı …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Çankaya’da 23 Nisan Coşkusu Sürüyor

Çankaya Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yönelik etkinliklerin ilki Çayyolu Atapark’ta resmi tören ile başladı. Çankayalılar, marşlar eşliğinde ve Hoytur Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ile bayram coşkusu yaşadı.

Alper Taşdelen: “Türkiye’de demokrasinin ve özgürlüğün teminatı olan ulusal egemenlik kavramına ve laikliğe sonuna kadar sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Açtığın yolda gösterdiğin hedefte hiç durmadan yürüyeceğimize ant içeriz”

Çankaya Belediyesinin 23 Nisan etkinliklerinin ilk durağı Çayyolu Atapark’ta gerçekleşen resmi tören oldu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlayan tören, 23 Nisan Otobüsünden yükselen marşlar, bando ve Hoytur Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ile bayram yerine dönüştü.

Atapark’ta Çankayalılara seslenen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bu bayram içinde ulusal egemenlik kavramını barındıran ve çocuklara armağan edilmiş büyük bir bayramdır. Milli Mücadelimiz, Kurtuluş Savaşımız emperyalizme karşı bağımsızlık savaşının olmasının yanı sıra padişaha karşı milletin egemenliğinin de mücadelesi olmuştur” dedi.

Devletin ve egemenliğin sahibinin millet olduğuna vurgu yapan Başkan Alper Taşdelen, “İstanbul’da Sevr’e imza atan, emperyalizme boyun eğen padişah, Ankara’da ise ulusal bağımsızlık mücadelesi veren, milletine güvenen Mustafa Kemal Paşa vardı. Ulusal egemenlik kavramı işte o mücadelenin içinde filizlendi, Cumhuriyetin ilanıyla da hayata geçti. Devleti yönetmek için bir meşruiyet gerekir. Mustafa Kemal devletin sahibinin, egemenliğin sahibinin o meşruiyetin sahibinin milletin kendisi olduğunu söylemiştir. Saltanatın kaldırılması, egemenliğin millete verilmesidir. Milli mücadele yürütürken dahi temeline Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, yani milleti almıştır. Meclis hükümet sistemi getirmiştir kendi Başkomutanlık yetkisini bile, düşman burada ben başkomutanım, yetkinin sahibiyim dememiş o yetkiyi TBMM’den istemiştir. Egemenliğin sahibinin millet olduğunun altını çizmiştir” diye konuştu.

Ulusal egemenlik kavramının Türkiye tarihi açısından hem demokrasinin hem laikliğin temelini oluşturduğunu hatırlatan Alper Taşdelen, “Milli mücadeleyi TBMM’den yürütürken Mustafa Kemal aslında laikliğin de adımlarını atmış oldu. Biz de O’nun açtığı yolda gösterdiği hedefe yürüyen Mustafa Kemal’in askerleri olarak O’nun bütün değerlerine, devrimlerine sahip çıktığımız gibi Türkiye’de demokrasinin ve özgürlüğün teminatı olan ulusal egemenlik kavramına ve laikliğe sonuna kadar sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Egemenlik milletinse güçler ayrılığı yasama, yürütme ve yargı dengesinin de çok iyi ve TBMM’nin yani yasamanın güçlü bir şekilde olması lazım. Umarız en kısa zamanda tekrar yasama erki daha güçlü bir şekilde hayata geçecek” ifadelerinde bulundu.

Taşdelen, Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir devrimci olarak ulusal egemenlik gününü çocuklara armağan etmesinin, Cumhuriyet ve Cumhuriyet devrimlerinin bir dogma olmadığının, Atatürkçülüğün değişimle beraber yenilendiğinin altını çizdi. Değişimin ancak gençler ve yeni nesillerle sağlanacağını kaydeden Taşdelen, “Çocuklarımıza armağan edilen bu güzel bayram hepimizin geleceğini temsil ediyor. Ne mutlu ki Türk Milletinin Atatürk gibi bir önderi var. Ne mutlu ki bilim ve akla dayanan çağdaş uygarlık yolumuz var. Atamızın ilçesi Çankaya’dan Atamıza bir daha seslenmek istiyorum. ‘Açtığın yolda gösterdiğin hedefte hiç durmadan yürüyeceğimize ant içeriz’, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum, daha güzel daha aydınlık yarınlarda bu bayramlarımızı daha güzel daha coşkulu kutlayacağımıza yürekten inanıyorum. O aydınlık günlerin çok yakın olduğunu biliyoruz ve inanıyoruz. Atamızın ilçesi Çankaya bu yolda her zaman dimdik yürüyecektir ve Atasının izinde olmaya sonsuza kadar da devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haberi Kaynağından oku: Beyaz Haber Ajansı

Not : Bu haber BEYAZ Haber Ajansı internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Red Bull BC One Dünya Finali heyecanına geri sayım başladı
Red Bull BC One Dünya Finali heyecanına geri sayım başladı
Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya’dan İki Sergi Birden
Cumhuriyetin 99. Yılında Çankaya’dan İki Sergi Birden
Komedide Vodvil Rüzgarı ‘Şimdi Yandık’ Amazon Prime’da
Komedide Vodvil Rüzgarı ‘Şimdi Yandık’ Amazon Prime’da
Yahudi Kültürü Avrupa Günü 13 Kasım’da İstanbullularla Buluşmaya Hazır
Yahudi Kültürü Avrupa Günü 13 Kasım’da İstanbullularla Buluşmaya Hazır
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın’ın en büyük festivalini düzenledi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın’ın en büyük festivalini düzenledi
12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Tanıtıldı
12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Tanıtıldı
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması