SON GELİŞME
--:--:--

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü

Kuleba, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Rusya’nın ülkesine karşı vahşice savaşını durdurmanın yollarını görüştüklerini aktardı. Blinken’ın …

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü

Kuleba, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Rusya‘nın ülkesine karşı vahşice savaşını durdurmanın yollarını görüştüklerini aktardı.

Blinken‘ın kendisine ABD’nin yeni yaptırımları ve Ukrayna’ya yeni savunma silahları tedariki planları hakkında bilgi verdiğini ifade eden Kuleba, “Ukrayna dayanıyor. Dünyanın bize yardımına ihtiyacımız var” değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ukrayna’daki son gelişmeler ele alındı. Bakan Çavuşoğlu, RF’nin Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonunun uluslararası hukukun ciddi bir ihlali olduğunu, bu operasyonu kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi ifade etti. Çavuşoğlu ayrıca, Ukrayna’nın siyasi birliğine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik desteğimizi vurguladı ve diplomasi ve itidal için çaba göstereceğimizi belirtti” denildi.

Açıklamada, “Bakan Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşıyla ayrıca, konuya ilişkin BM, NATO, AGİT ve Avrupa Konseyi’nde devam etmekte olan süreçler hakkında da görüş alışverişinde bulundu” ifadeleri yer aldı.

Haberi Kaynağından oku: Karar

Not : Bu haber karar internet sitesinden, Yeniistiklal.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi [email protected] adresimize gönderebilirsiniz.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Yaparsa Kadın Yapar
Yaparsa Kadın Yapar
Güney Kore’den Kuzey Kore’nin devriye gemisine uyarı ateşi
Güney Kore’den Kuzey Kore’nin devriye gemisine uyarı ateşi
Zamlar AKP’li belediyeyi de vurdu
Zamlar AKP’li belediyeyi de vurdu
“485 bin üniversite mezunu kadın işsiz”
“485 bin üniversite mezunu kadın işsiz”
AKP’li belediye çocuk parkını müteahhitte satmış
AKP’li belediye çocuk parkını müteahhitte satmış
Yunanistan’ın geri ittiği göçmenler Topan Ada’da mahsur kaldı
Yunanistan’ın geri ittiği göçmenler Topan Ada’da mahsur kaldı
Haberin Doğru Adresi
Yeni İstiklal Gazetesi Kıbrıs

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması